Reise

Vandring i Cinque Terre - 2018

Cinque Terre i Italia er et unikt kystlandskap som innbyr til vandring og oppdagelse.
Det er ikke vanskelig å forstå folks fascinasjon over de fem fiskelandsbyene og området rundt. Med sine ørsmå, søte ansamlinger med fargerike hus, høyt oppe på klippene eller helt nede ved vannskorpen er de virkelig et skue. De svingete og smale veiene og stiene fører deg inn mellom fiken- og sitrontrær, olivenlunder, eller kanskje bak klestørken som flagrer i en hage langs vandringsveien. Men det man kanskje husker aller best når man er vel hjemme igjen, er alle de vennlige ansiktene som smilte til deg på ferden..

Dette er en av våre absolutt største aktiv-bestselgere gjennom de siste årene! Også i 2018 vil vi sjekke inn på det sjarmerende og familiedrevne hotellet - Hotel Albergo La Marina. Hotellet har en nydelig beliggenhet 20 meter fra sandstranden i den hyggelige landsbyen Deiva Marina, en kort togtur nord for Cinque Terre. Her kan man nyte livet etter dagens strabaser, og signora Anna sørger for deilige hjemmelagde måltider med tyngde på lokale råvarer.

De fem landsbyene ligger på Liguria-kysten, mellom La Spezia og Genova. Vi er på den Italienske rivieraen på vestkysten av Italia, ikke langt fra Toscana. Hele Cinque Terre området har status som nasjonalpark og står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Tidligere var de fem landsbyene - Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore - kun tilgjengelige med båt. Fortsatt er det ingen bilveier som knytter byene sammen, og vi følger stiene som gjennom historien har vært den eneste landbaserte ruten mellom de fem byene. Mens vi vandrer forteller vår lokale guide fascinerende historier om området og landskapet. Vi nyter den vakre utsikten, mens den neste pittoreske landsbyen lokker i det fjerne. Etter endt vandring er det god tid til og utforske de fem fargerike byene. I det bilfrie området er veien mellom byene likevel kort og lett tilgjengelig med tog. Små cafeer og strandbarer bugner over av lokale småretter, bakervarer og god drikke. Her ligger alt til rette for å nyte det gode liv - med god samvittighet etter at dagens vandring har bidratt til å få opp pulsen.

Hvor krevende er turen?
Man bør være vant til å vandre, samt inneha en fysikk som tåler til tider bratt og noe tøft terreng. Turen anbefales ikke om man eks. har problemer med knær eller rygg, spesielt på grunn av lengre opp- og nedstigninger i steintrapper. Dagsetappene varierer mellom 4-5 timer og 3-6 km. Man vandrer på forskjellig underlag - både sti, grus, gress og noe asfalt.

Dagsprogram
Dag 1: Norge - Cinque Terre
Dag 2: Monterosso – Vernazza (3 km)
Dag 3: Vernazza – Corniglia – Manarola – Riomaggiore (4,5 km)
Dag 4: Levanto - Monterosso (6,5 km)
Dag 5: Palmaria (4 km)
Dag 6: Hjemreise

Dag 1: Norge - Milano - Deiva Marina
Vi flyr tidlig morgen fra Bergen, respektive Stavanger og Oslo med SAS via København til Milano, hvor vi lander kl. 10:30. Buss til vårt hotell La Marina Albergo som har en nydelig beliggenhet 20 meter fra sandstranden i landsbyen Deiva Marina. Bussturen tar ca. 3 timer. Her skal vi bo i fem netter, middag og frokost inkludert.

Dag 2: Monterosso – Vernazza
I dag skal vi først ta oss til Monterosso med tog. Vi følger så veien mot gamlebyen, og når vi befinner oss midt inne i den skal vi videre følge en bratt trapp oppover, mot Porto Roca Hotel. Når vi kommer opp følger vi den gamle «esel-stien» videre mellom oliventrær og vingårder. Vi fortsetter langs den vakre ruten langs en demning, over noen topper og en lavere ås før vi begynner nedstigningen til Vernazza.  Det blir tilrettelagt for individuell lunsj i løpet av dagen, og middag i samlet lag på hotellet om kvelden.

Dag 3: Vernazza – Corniglia – Manarola – Riomaggiore
Vi begynner også denne dagen med en liten togtur for å komme til dagens utgangspunkt for vandringen (ca 4,5 km), landsbyen Vernazza. Fra havnen i Vernazza starter vi oppstigningen på de karakteristiske trappene man finner i hver landsby, som kalles «arpaia». Vi kommer opp til tårnet fra middelalderen som rager over byen, og fortsetter vår vandring blant rik vegetasjon av agave planter og indiske fikentrær. På vår vei passerer vi en annen liten landsby, Prevo, med sin håndfull fargerike hus. Vi passerer flere små elver, som Rio della Groppa, før vi kommer til hovedveien og dernest en smal gate som fører oss til San Pietro kirken i sentrum av Corniglia. Vi tar toget videre til de neste landsbyene, og får litt tid til å utforske disse. Det blir tilrettelagt for individuell lunsj i løpet av dagen, og middag i samlet lag på hotellet om kvelden.

Dag 4: Levanto - Monterosso
Denne dagen tar vi oss først til Levanto med tog. Vi vandrer opp til toppen av fjellet, og i flott fjellandskap store deler av vandringen. Vi vil blant annet passere noen små hytter i et terrasselandskap, samt et middelalderslott. Vi ender så opp i Monterosso, hvor vi tar oss tid til å nyte "la vita bella". Det blir tilrettelagt for individuell lunsj i løpet av dagen, og middag i samlet lag på hotellet om kvelden.  

Dag 5: Øyen Palmaria
I dag tar vi toget til La Spezia. Vel fremme spaserer vi ned til havnen for å ta båt over til Palmaria (ca. 40 minutters båttur).
Palmaria er en øy som stiger opp av havet like utenfor Portovenere. På Palmaria skal vi følge en vandringsrute som både starter og ender i den lille havnen Torrizzo. Dagens vandring er ikke av de mest strabasiøse, men interessant for både historie- og geografi interesserte. Man finner også de kjente grottene Grotta Azzura og Grotta dei Colombi her på Palmaria. Vel tilbake i La Spezia vil det bli litt tid på egenhånd, før vi tar toget tilbake til Deiva Marina. Det vil bli tilrettelagt for individuell lunsj i løpet av dagen, og middag i samlet lag på hotellet om kvelden.

Dag 6:  Hjemreise
Vi spiser en tidlig frokost før det blir utsjekk og busstransport tilbake til Milano flyplass for avgang kl. 10:25 med SAS til Norge.

 

REISEFAKTA VANDREFERIE CINQUE TERRE

Varighet 
6 dager/ 5 netter

Inkludert i grunnprisen
Flyreisen Norge - Milano t/r
Busstransport t/r flyplass-hotell
Togtransport ifm. vandringer
5 netter på hotell i dobbeltrom
5 frokost, 5 middag
4 vandreturer med lokal, engelsktalende vandreguide
Reiseleder fra Tide

Evt. tillegg i prisen per pers.
Avbestillingbeskyttelse kr. 500,-
Enkeltrom kr. 2.150,-
Fakturagebyr kr. 50,- (per bestilling).

Valuta
EURO

Krever turen pass
Ja


Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier. Her kan du lese mer om hva det betyr for deg som kunde at Tide er medlem av reisegarantifondet.

Logo Reisegarantifondet