Reise

Vakre Vestland

Fra Bergen, inngangen til fjordene, drar vi på en vakker reise der vi viser dere Vestlandets fineste perler. Det er både kjente og ukjente steder vi besøker – og som vi håper vil gi dere en uforglemmelig opplevelse.

Dagsprogram

Dag 1: Bergen - Balestrand
Dag 2: Balestrand – Gaularfjellet – Florø – Bremanger – Måløy
Dag 3: Måløy – Selje – Ålesund
Dag 4: Ålesund – Atlanterhavsveien – Kristiansund
Dag 5: Kristiansund – Åndalsnes – Loen
Dag 6: Loen ( Briksdalsbreen) – Fjærland -  Leikanger
Dag 7: Leikanger - Aurland - Bergen

Dag 1: Bergen – Balestrand

Turen starter i Bergen. Vi kjører over Kvamskogen til Voss og over Vikafjellet til Vangsnes. Her står den staute Fridtjof den Frøkne og skuer ut over sjøen. Hele 22.5 meter ruver den i landskapet. Vi tar fergen over til Hella og derfra er det bare et lite stykke igjen før vi stopper i Balestrand og sjekker inn på det historiske Kviknes hotell. Balestrand er en nydelig perle ved Sognefjorden, og om dere vil spasere litt i bygda her, er det mye å se på. Kanskje besøke den engelske kirken som ligger bare et steinkast fra vårt hotell? Vi spiser middag på hotellet om kvelden.

Dag 2:  Balestrand – Gaularfjellet – Florø – Bremanger – Måløy

Etter frokost fortsetter vi turen vår, som i dag går til en, for mange, ukjent perle: Gaularfjellet. Det er ikke lenge siden Statens Vegvesen åpnet den nye attraksjonen, Utsikten, som ligger langs den nasjonale turistveien over Gaularfjellet. Her kjører vi naturligvis inn og har et lite stopp. Derfra kjører vi videre til Florø, hvor en kan kjøpe litt lunsj. Nå er vi i Norges vestligste by. Byen er kommunesenter for Flora og kommunen er flere ganger blitt kåret til den triveligste kommunen i landet. Vi fortsetter mot nordvest og tar ferge fra Bremanger til Måløy hvor vi sjekker inn på Best Western hotel Måløy. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 3: Måløy – Selje – Ålesund

Fra Måløy kjører vi til Selje, som ligger helt ved Stadlandet. Faktisk er dette det punktet i Norge som ligger nærmest Island! Rett utenfor Selje ligger øya Selja, hvor benediktiner-klosteret fra tidlig middelalder ligger. Neste mål i dag er Ålesund, den største byen mellom Bergen og Trondheim. Her får vi en guidet sightseeing før vi sjekker inn på Scandic Parken. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 4: Ålesund – Atlanterhavsveien – Kristiansund

Kanskje er det flere som har gledet seg til denne dagen? Vi kjører fra Ålesund og nord-østover. I Vestnes krysser vi fjorden og kommer til Molde, rosenes by. Her ser vi kjente landemerker som Seilet hotell med sin karakteristiske form, samt Aker Stadion. Begge ligger ved sjøen. Vi har en liten pause her, slik at vi kan se litt mer av byen. Så fortsetter vi til det som kanskje er dagens høydepunkt: Atlanterhavsveien. Åtte broer knytter øyene her sammen og dette er landets åttende best besøkte, naturbaserte, turistattraksjon. Med tanke på at det kan være ganske værhardt her om vinteren, er dette kanskje noe av det beste norsk arkitektur kan vise fram?  Dagen avsluttes i Kristiansund, hvor vi sjekker inn på Scandic Kristiansund.  Middag på hotellet om kvelden.

Dag 5:  Kristiansund – Åndalsnes – Loen

Nå skal vi starte turen sørover og vi krysser Langfjorden med ferge fra Sølsnes til Åfarnes. Videre kommer vi til Isfjorden og senere ser vi den kjente Trollveggen og Stigfossen. Vi ser Gudbrandsjuvet før Linge, der vi tar ferge over til Eidsdal. Nå skal vi kjøre i flotte fjellområder til Geiranger. Rett før Geiranger stopper vi i Ørnesvingen og så er det hårnålsvinger ned til bygda. Vi skal videre oppover og vi krysser faktisk tre fylkesgrenser på kort tid nå: Møre og Romsdal, Oppland og Sogn og Fjordane.
Vi kjører forbi både elver og vann, ned til Stryn og videre til Loen, hvor vi sjekker inn på Loenfjord hotell. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 6: Loen ( Briksdalsbreen) – Fjærland -  Leikanger

Vi spiser frokost ved Loenvatnet før vi starter vår tur for dagen. Vi skal til Briksdalsbreen hvor vi kjører trollbiler de siste 3 km inn til breen. Lunsj kan kjøpes i Briksdalsbrehytta når vi er tilbake. Turen videre går så til Skei i Jølster og til bokbyen Fjærland, hvor vi gjør vi et lite stopp ved bremuseet. Her er det mulig å kjøpe litt mat eller bare en kaffe, om man ønsker det. Siste etappen i dag går til Leikanger, hvor vi sjekker inn på Leikanger Fjordhotell. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 7: Leikanger - Aurland - Bergen

Vi er kommet fram til turens siste dag, men tro ikke at det blir kjedelig av den grunn! Vi skal krysse fjorden med ferge fra Mannheller til Fodnes. Veien til Lærdal er ikke lang og vi skal besøke Borgund Stavkirke som ligger like utenfor. Videre kjører vi til Aurland og her besøker vi Aurland Skofabrikk. Aurlandskoen er i vinden som aldri før, etter å ha hatt produksjonsstopp i mange år. Vår reise går så til Flåm, Gudvangen, opp Stalheimskleivene til Bergen over Voss og Dale.

Reisefakta Vakre Vestland

Varighet
7 dager/ 6 netter

Datoer
Turen er tilgjengelig for grupper.

Avreisested/ tid
Bergen busstasjon kl. 09:00 (oppmøte 08:45)

Priser
priseksempel kr. 10 990,-
(pris kan variere noe iht antall reisende, sesong og andre forhold).

Inkl. i grunnprisen
Bussturen i komfortabel turbuss
6 netter i dobbeltrom på hotell
6 frokost, 6 middag
Lokalguide i Ålesund
Trollbiler ved Briksdalsbreen
Inngang Bremuseet i Fjærland
Borgund Stavkirke
Alle ferger og bompenger
Reiseleder fra Tide

Eventuelle tillegg i prisen per pers.
Avbestillingbeskyttelse kr. 500,-
Enkeltrom kr. 2 005,-
Drikke til maten

Evt. fakturagebyr kr. 50,- per bestilling.

Valuta
Norske kroner

Krever turen pass
Nei

 


Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier. Her kan du lese mer om hva det betyr for deg som kunde at Tide er medlem av reisegarantifondet.

Logo Reisegarantifondet

>