Reise

Sommertur til Tyrol

Tyrol er et kjært reisemål for mange av våre gjester, og denne turen går til St. Johann, som ligger 10 km fra Kitzbühel. St. Johann er et ypperlig utgangspunkt for utflukter til bl.a. Innsbruck, Salzburg, Berchtesgaden i Tyskland med Hitlers ”Ørneredet”, Brennerpasset og Italia. St. Johann har innen- og utendørs svømmebasseng, spaserveier og mange andre aktivitetstilbud, og de handlelystne har mulighet til å shoppe både i Østerrike og Italia!

Program:
Dag 1:    Bergen/Stavanger
Dag 2:    Hirtshals – Hannover
Dag 3:    Hannover - St. Johann
Dag 4-7: St. Johann - utflukter
Dag 8:    St. Johann - Hannover
Dag 9:    Hannover – Hirtshals
Dag 10:  Stavanger/Bergen

 

Dag 1: Bergen/Stavanger
Bussen starter fra perrong P på Bergen busstasjon kl. 12:00 og sammen kjører vi til Hurtigrutekaien hvor vi går om bord i Fjordline. Vi sjekker inn i våre lugarer og møtes igjen til middag. I Stavanger kommer flere reiseglade om bord, som fortsetter reisen sammen med oss.

Dag 2:  Hirtshals – Hannover
Ankomst Hirtshals kl. 07.30 etter at vi har spist frokost om bord. Turen går sørover gjennom Danmark, over grensen til Tyskland, forbi Hamburg til Hannover. Her blir det middag og overnatting på Median Hotel.

Dag 3.:  Hannover – St. Johann
Etter frokost reiser vi sørover gjennom Tyskland på gode veier. Vi tar flere stopp underveis og kjører over grensen til Østerrike. Ikke lenge etter kommer vi til reisens hovedmål, St. Johann. Underveis vil reiseleder informere om utfluktene vi arrangerer og om hva dette sjarmerende stedet ellers har å tilby. Denne første kvelden skal vi først og fremst ha en ”gemütlich” aften sammen. For de som måtte ønske det, kan vi anbefale en kveldstur til fots gjennom St. Johann, for å ta imot alle inntrykkene denne byen gir oss. Folkeliv, fin bebyggelse og østerriksk gjestfrihet er typiske trekk i denne koselige byen. I St. Johann skal vi bo på det familiedrevne Hotel Crystal i fem netter.

Dag 4 – 7: Under oppholdet 
St. Johann, kommunen med sine 8500 innbyggere, ligger i Leukental-dalen. Den er omkranset av de majestetiske og snøkledde toppene på Kitzbüheler Horn-fjellet og Wilder Kaiser fjellkjeden. På 700-tallet ble det bygget en kirke som var vigslet Johannes Døperen, og som ga navnet til kommunen. Her finnes det masser av fritidsaktiviteter, både sommer som vinter. De mange butikker, kafeer og restauranter gjør St. Johann til et populært møtested. For de som vil se mer enn byen vi bor i, tilbyr vi utflukter til bl.a. Innsbruck, Salzburg, Berchtesgaden i Tyskland med Hitlers ”Ørneredet”, Brennerpasset og Italia og Grossglockner. Bestill gjerne utfluktene samtidig som du bestiller reisen, så er det lettere å planlegge, når vi vet hvor mange som er interessert i de ulike turene. Alternativt kan de bestilles og betales direkte til reiseleder. Det blir selvfølgelig også god anledning til å bli kjent med byen. Vi anbefaler turer på egen hånd både til fots og med svevebanen opp til Kitzbüheler Horn. Om kveldene er det flere steder å gå ut og reiseleder arrangerer gjerne en ekte Tyroleraften. 

Dag 8:  St. Johann – Hannover
Etter frokost gjør vi oss klare for hjemreisen og setter kursen nordover mot den tyske grensen. Vi passerer kjente og ukjente steder helt opp til Hannover der det igjen blir middag og overnatting på Median Hotel. 
 
Dag 9:  Hannover – Hirtshals
Frokost på hotellet. Ferden fortsetter nordover forbi Hamburg og opp til Hirtshals hvor vi går om bord i Fjordline. Etter å ha sjekket inn på lugarene våre møtes vi igjen til felles middag. 

Dag 10: Stavanger/Bergen
Båten ankommer Stavanger tidlig om morgenen, kl. 06.30, og Rogalendingen sier takk for turen etter frokost. Vi andre fortsetter til Bergen hvor vi ankommer ca. kl.13.30. Bussen kjører oss tilbake til Busstasjonen før vi må si farvel for denne gangen.


Utflukter

Salzburg
Denne populære utflukten går til festspillbyen Salzburg, også kalt Mozarts fødeby. Salzburg ble viden kjent fra filmen «The Sound of Music» og kan, med sin vakre gamleby og den imponerende borgen, ta pusten fra enhver besøkende. Det blir by-rundtur med lokalguide, og deretter tid på egen hånd for dem som vil handle med seg spesialiteter fra Salzburg. Kr. 350,-
NB! Utflukten til Salzburg kan kjøre innom Ørneredet i Berchtesgaden hvis interesse. Prisen blir da ca. kr. 600,-

Grossglockner - høyfjellsvei -Zell am See       
Fantastisk heldagsutflukt med buss som kjøres opp i 2500 m.o.h. på Hochalpenstrasse til Franz Josefs Höhe. Derfra ser man Grossglockner, Østerrikes høyeste fjell som rager 3798 m.o.h. Det blir anledning til en liten tur på isbreen, og kanskje man kan se både alperoser og murmeldyr. På returen stopper vi i den berømte vintersportsbyen Zell am See, som ligger nydelig til ved en stor sjø. Kr. 400,-

Vipiteno - Innsbruck        
Heldagsutflukt gjennom Inndalen og over Europas høyeste bro, Europabrücke (190 m høy), gjennom Brennerpasset (1370 m.o.h.) til Vipiteno i Italia. Besøk i vinkjeller og god anledning til handling. Deretter til olympiabyen Innsbruck, en av de eldste alpebyer og Tyrols hovedstad, før retur. Kr. 300,-

Vi tar forbehold om at det melder seg på et stort nok antall deltakere for å kunne kjøre utfluktene.

REISEFAKTA TYROL SOMMERTUR

Varighet 
10 dager/ 9 netter

Avreisested/tid
Bergen/Stavanger

Avreisedato
Man 3. jul. til ons 12 jul. 2017

Pris
Fra Bergen kr. 11 990,-
Fra Stavanger kr. 11 610,-

Inkludert i prisen
Reisen med moderne turbuss
Båtreisen Bergen/Stavanger - Hirtshals t/r i 2-sengs innvendig lugar
7 netter på hotell i dobbeltrom
9 frokoster og 9 (*8) middager
1 drikke til middag på Hotel Crystal.
Drikke til middag på Fjord Lines båter.
Reiseleder

*Stavanger

Evt. tillegg i prisen per pers.
Avbestilling-beskyttelse kr 500,-
Enkeltromstillegg kr. 1.100,-
Enkeltlugar t/r kr 1.000,-
Utvendig lugar t/r kr 200,-
Utflukter

Evt. fakturagebyr kr. 50,- per bestilling.

Valuta
NOK, DKK og EURO

Krever turen pass
Ja


Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier. Her kan du lese mer om hva det betyr for deg som kunde at Tide er medlem av reisegarantifondet.

Logo Reisegarantifondet