Reise

Toscana og Cinque Terre

Sypresser, olivenlunder, vinmarker, enkle kirker og bondegårder i stein kjennetegner vakre Toscana. Det er Italias mest populære region, full av kjente turistmagneter og skjulte skatter som bør oppleves. Over den karakteristiske horisonten rager en rekke høye tårn.
I Liguria finner vi Cinque Terre, som er fem små landsbyer fylt til randen av hus i alle regnbuens farger og det turkise havet like ved. Dette området står på UNESCOs kulturarvliste. Vakrere blir det bare ikke!

Dagsprogram
Dag 1: Norge – Bologna
Dag 2: Toscana, Firenze
Dag 3: Toscana, Sienna
Dag 4: Lucca, Pisa og Liguria
Dag 5: Cinque Terre, tog
Dag 6: Cinque Terre, båt
Dag 7: Portovenere
Dag 8: Milano - Norge

Dag 1, ons 13/9:  Bergen/Stavanger/Oslo - Bologna
Vi flyr via København til Bologna, ankomst kl. 10:00. Her venter vår lokale buss og vi kjører sydover til  Montebonello og vårt hotel Pian d'Ercole, et gårdshus fra 1700-tallet som nå huser rom med landlig stil i Chianti-traktene, kun en kort avstand fra Firenze. Dette blir vår base de 3 nettene i Toscana. Det blir felles middag på hotellet de dagene vi bor her.
Hotel Pian d’Ercole, Via Colognolese.

Dag 2, tor 14/9:  Firenze
Vi kjører gjennom et vakkert vindistrikt til Firenze, Toscanas hovedstad, der vår lokalguide venter. Blant byens trange gater, plasser, muséer og gallerier kommer vi virkelig kunsthistorien nær. Vi ser Ponte Vecchio - gullsmedenes bro, katedralen Santa Maria del Fiore, og muligens også Uffizipalasset med dets gedigne gallerier. Det blir lunsj på egen hånd og mulighet til å se nærmere på denne flotte byen.
På hjemveien besøker vi en av de mange vingårdene som finnes i området, Castello Del Trebbio, kjent for sine tradisjonelle Sangiovese baserte viner, som f.eks. Chianti DOCG.


Dag 3, fre 15/9: Siena
Vi besøker i dag den vakre byen Siena med sine smale gater og middelalderbygninger i rosa murstein. Byen er mest kjent for det årlige hesteveddeløpet Palio. Siena er i likhet med Roma bygd på sju åser. Det gir helning i nesten alle gater, og det gjør byen morsom å utforske. Sienas Duomo er en av Italias fineste katedraler med en spektakulær blanding av skulpturer, malerier og romansk-gotisk arkitektur. Sammen med vår lokalguide vil vi se nye sider av Siena.

Dag 4, lør 16/9:  Lucca og Pisa til Lavagna
Fra Montebonello i Toscana forflytter vi oss til Liguria. På veien skal
vi besøke Lucca, en av de mest sjarmerende byene i Toscana, helt
omgitt av en 4 km lang festningsmur. Lucca har beholdt sitt særpreg
da den stenger ute trafikk og den moderne verden. Dette er også
Puccinis fødeby. Vi kjører til Cenaia og dagens lunsj inntas på Torre
a Cenaia, en vingård og kjeller der de driver økologisk landbruk. Vi
skal selvfølgelig gjøre stopp i Pisa som ikke ligger langt fra Lucca.
Her får vi se tårnet i Pisa og oppleve hvor skjevt det virkelig er!


Vel fremme i Lavagna sjekker vi inn på Hotel Doria, der vi skal bo i 4 netter. Lavagna er en liten havneby ved Levante-rivieraen. Byens borg var et viktig Ligurisk kultursenter i middelalderen – i dag er Lavagna en populær badeby. Herfra kan man lett ta både tog og båt sydover til Cinque Terre.


Dag 5, søn 17/9:  Cinque Terre
Cinque Terre ligger langs et 18 km lang klippelandskap, parallelt med kysten. Her er det et mangfold av bukter, små strender og ikke minst unike maleriske landsbyer. Denne unike del av Italias riviera er utvilsomt en av Italias mest kjære turistskatter og ble oppført på den ettertraktede verdensarvlisten (UNESCO) i 1997. Det går tog mellom alle byene og det blir framkomstmiddelet vårt i dag. Den største av byene er Monterosso som er bygget på klipper med vinstokker og oliven. Denne byen er på grunn av sine vakre strender og det krystallklare vannet meget populær. Vernazza blir av mange anerkjent som den vakreste landsbyen i Italia, mye på grunn av sin maleriske havn, som kan minne om et amfiteater. Det finnes mange vandringsstier mellom landsbyene og den mest kjente er mellom Manarola og Riomaggiore, den såkalte kjærlighetsstien.

Dag 6, man 18/9: Cinque Terre
Landsbyene er nesten ufremkommelige for biler og besøkende tar stort sett tog eller båt. I dag skal vi nyte en båttur langs den vakre Liguriske kysten og se noen av byene fra sjøsiden. Båten ligger til ved fire av de fem byene og vi får en fin oversikt. Vi går i land i en av byene og der blir det så lunsj på egen hånd

Dag 7, tir 19/9:  Portovenere
Denne vakre kyststrekningen byr på mer enn de fem byene vi nå har besøkt. I dag skal vi reise litt lengre sør og ta båten til Portovenere fra La Spezia. Portovenere er en vakker pittoresk havneby med trange brosteinsgater, festning, kirker, hyggelige spesialforretninger og et yrende folkeliv i byens havneområde. Også Portovenere står på UNESCOs kulturarvliste og har fått utmerkelsen Blått Flagg (Bandiera blu).
Om ettermiddagen henter vår buss oss og kjører oss tilbake til Sestri Levante.

Dag 8, ons 20/9:  Milano – Bergen/Stavanger/Oslo
Da er tiden kommet for å reise hjem igjen. Vi kjører til flyplassen i Milano og flyr sammen til København.


AVREISESTEDER: Bergen / Oslo / Stavanger

Reiseperiode:  13. - 20. september 2017

PRIS PR. PERSON fra Bergen og Stavanger: kr. 13.540,-
PRIS PR. PERSON fra Oslo:  kr. 12.940,-


Inkludert i grunnprisen:
• Flyreisen Norge – Bologna – Milano - Norge
• Busstransport i Italia
• 7 netter i dobbeltrom på hotell
• 7 frokost, 1 lunsj, 7 middag
• Utflukter som beskrevet i programmet.
• Reiseleder

Tillegg pr. person:
Avbestillingsbeskyttelse: kr.    500,-
Enkeltrom:   kr. 1.800,-

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier. Her kan du lese mer om hva det betyr for deg som kunde at Tide er medlem av reisegarantifondet.