Reise

Reisetreff Ullensvang

"Hadde jeg visst her var så vakkert, skulle jeg kommet før"

                               
                                   Bjørnstjerne Bjørnson, etter å ha sett Ullensvang for første gang.


Den mektige Folgefonna, de høye fossefallene, en stille Sørfjord og et kulturlandskap med små gårder i stupbratte fjellsider gjør det lett å forstå at mennesker opp gjennom tidene stadig har vedt tilbake hit. Dette er selve indrefileten av hva norsk natur har å by på. 

Nasjonal turistvei Hardanger er en av de flotteste i landet. Om våren får man oppleve den nydelig fruktblomstringen. Høsten lokker med en annen skjønnhet når lanskapet dekkes i lune rød-gule toner. 
På dette reisetreffet skal vi bo standsmessig på Hotel Ullensvang, et førsteklasses hotell som har blitt drevet av familien Utne i mer enn 160 år. Hotellet ligger like ved Hardangerfjorden, har gode restauranter og barer, en fjordlagune med sandstrand, sportshaller og aktivitetshus. I den idylliske hagen står Edvard Griegs komponisthytte. Også Grieg likte seg godt i Ullensvang, og var fast sommergjest ved hotellet. 

Av opplevelser kan vi friste med besøk og omvisning hos Hardanger bestikk i Kinsarvik, frukthandel på det store fruktlageret i Lofthus, god dansemusikk fra Morten Svensson - og ikke minst presentasjon av Tides reiser 2019! 

 

P R O G R A M

Dag 1    Bergen - Ullensvang
Vi drar fra Bergen kl. 13,  og stopper på Åsane terminal for påstigende kl. 13:15. Turen fortsetter så videre til Voss der vi tar et kort stopp for toalettbesøk og benstrekk. Vi reiser videre til Granvin over Hardangerbrua til Kinsarvik - og ankommer Lofthus og det meget flotte Hotel Ullensvang hvor vi skal bo to netter. Hotellet ble kåret til "Årets hotell 2018" av Nettavisens lesere.
Vi sjekker inn og samles igjen til en velsmakende buffet kl. 19:00. Om kvelden hygger vi oss til god dansemusikk fra vår musiker Morten Svensson.   

Dag 2    Opplevelser i Ullensvang
Etter en god Hardanger-frokost blir det tur til Hardanger bestikk i Kinsarvik. Vi får en fin omvisning på fabrikken og det blir anledning til å gjøre en god handel. På vei tilbake til hotellet stopper vi ved det store fruktlageret i Lofthus for å kjøpe med oss litt ekte norsk frukt til lagerpris. 
Kl. 13:30 inntar vi en deilig lunsj på hotellet, og kl. 16:00 er det duket for en interessant "kultur-halvtime" med Morten Svensson. Videre blir det presentasjon av Tide's reiser for neste sesong, 2019 - samt mulighet til å stille spørsmål, bestille tur samt mingle med andre reiseglade frem til kl. 18:00.  Kl. 19:00 samles vi til hotellets flotte buffet og utover kvelden spiller Morten opp til dans i salongen. 

Dag 3    Ullensvang - Bergen
Etter nok en rolig og god frokost setter vi kursen mot Bergen. Denne gang tar vi turen om Odda og videre gjennom Folgefonn-tunellen til Jondal og ferge til Tørvikbygd. Vi fortsetter så til Norheimsund og over Kvamskogen tilbake til Bergen. R E I S E F A K T A 

3 dager / 2 netter

22. - 24. oktober 2018

Pris per person kr. 3 950,- 

Inkludert i prisen: 
* Reisen i moderne turbuss 
* 2 frokost, 1 lunsj, 2 middag (buffet)
* Opplevelser ihht. program
* Reiseleder

Eventuelle tillegg per pers.: 
* Enerom kr. 700,-
* Drikke til maten
* Avbestillingsbeskyttelse kr. 500,-

Gebyr for postforsendelse kr. 50,- (per bestilling).
 

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier. Her kan du lese mer om hva det betyr for deg som kunde at Tide er medlem av reisegarantifondet.