Reise

Reisetreff til Kviknes Hotel i Balestrand

I år som i fjor inviterer vi deg med på tur for å mimre om turer som har vært, og du kan la deg friste av turer som kommer i vårt rykende ferske turprogram for 2018. God mat og hyggelig lag i Balestrand, som er en nydelig liten bygd som ligger vakkert til ved Sognefjorden. Her var det Keiser Wilhelm av Østerrike/Polen kom hver sommer i mange år. Han var hodestups forelsket i landskapet her, og her har vi valgt å legge årets reisetreff. Vi bor vakkert til, rett ved fjorden, på det historiske Kviknes hotell. Vegg i vegg med hotellet ligger reiselivsmuseet, om noen vil besøke dette. Det åpnet i 2016 og forteller reiselivshistorien her i landet fra 1800 tallet og frem til i dag. Museet disponerer tre historiske bygninger beliggende på kaien. Ikke mange metrene fra vårt hotell, ligger St. Olafs kirke. Den kalles ofte for den engelske kirken, og er et resultat av en kjærlighetshistorie mellom en engelsk turist og hotellverten på Kviknes. Kirken er bygget som en stavkirke.


Dag 1: Bergen Balestrand
Dag 2: Gaularfjellet
Dag 3: Balestrand - Bergen

Dag for dag program

Dag 1
Avreise fra Bergen busstasjon perrong P kl. 12:00. Vi kjører E39 over Lindås til Brekke. Brekke hotell blir et naturlig stopp på veien, hvor vi kan få en strekk på beina og en kopp kaffe før vi tar fergen fra Oppedal til Lavik. Deretter kjører vi langs Norges lengste fjord, Sognefjorden til vi ankommer Balestrand. Her sjekker vi inn på det historiske Kviknes Hotell. Om kvelden samles vi til buffetmiddag i spisesalen. Etter middag er det muligheter for å danse til levende musikk.

Dag 2
Vi har selvsagt bestilt fint vær til denne helgen, og håper å våkne til sol over Sognefjorden. Vi har planlagt en utflukt i dag, med buss, på den nasjonale turistveien over Gaularfjellet. Målet er rasteplassen «Utsikten» balanserer flott med utsikt til fjell på 1500 meter og fjorden, 700 meter ned.  Tilbake på hotellet blir det lunsj, før vi vil få presentere vårt turprogram for 2018. Om kvelden møtes vi til festmiddag i spisesalen. Og også i kveld er det muligheter for å danse til levende musikk.

Dag 3
Vi koser oss med frokost på hotellet før vi setter oss i bussene og starter på reisen hjem. Returen går fra Balestrand til Dragsvik. Her går vi om bord i fergen som tar oss over til Vangsnes, hvor vi blir møtt av Fritdjof den Frøkne. Denne statuen ruver hele 22 meter og er synlig lenge før vi kommer i land. Det er ikke så langt fra Vangsnes til Vik, hvor vi kan gjøre et fotostopp ved stavkirken. Så kjører vi over Vikafjellet og Myrkdalen til Oppheim. Herfra følger vi E16 hjem til Bergen, hvor ankommer ca. kl. 15:00

Dato: 20. – 22. oktober
3 dager/ 2 netter
Pris per person:  3 495,-
• Busstransport med ferjer
• 2 netter i dobbeltrom på Kviknes Hotel
• 2 frokost, 2 middag og 1 lunsj
• Utflukt til utsiktspunktet Gaular
• Inngang til Reiselivsmuseet
• Levende musikk på kvelden

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier. Her kan du lese mer om hva det betyr for deg som kunde at Tide er medlem av reisegarantifondet.

Logo Reisegarantifondet