Reise

Olsok på Oset

Vi vil få by på en behagelig og vakker tur inn i den norske fjellheimen, hvor vi tar opplevelsesrike utflukter og virkelig kommer inn i Norges naturrikdom. Golsfjellet er et levende stølsområde med et vidt nett av veier og stier, som er godt egnet for både sykling, fiske og vandring.

Vi bor godt, på Oset Høyfjellshotell, hvor mottoet alltid har vært «Kom til Oset og vær deg selv». Det var sommeren 1880 at Guri og Peder Narum tok imot de første sommergjestene på stølen. Tiden går og noen få gjesterom har utviklet seg til det som i dag er Oset Høyfjellshotell. Hele tiden har gjestfrihet, utsøkt mat, kreativitet og god forretnings-ånd preget driften. Etter 130 år er hotellet fortsatt i samme families eie og drives i dag av femte generasjon, Gudrun og Per Jørgen.
 

Dagsprogram:
Dag 1: Bergen - Oset
Dag 2: Oset
Dag 3: Oset
Dag 4: Oset - Bergen


Dag 1: Bergen - Oset
Avreise fra Bergen busstasjon perrong P. kl. 10.00. Vi fortsetter via Åsane Terminal til Voss der vi tar en liten pause. Turen går videre til Eidfjord, opp Måbødalen, over Hardangervidda til Halne fjellstove der vi får servert en deilig lunsj. Etter lunsj setter vi kursen mot Geilo, Ål, Gol til Oset høyfjellshotell som ligger vakkert til på Golsfjellet. Her skal vi bo i tre netter. Hotellet 106 rom, svømmebasseng, konferansefasiliteter, danserestaurant, Norges største samling av bondeantikviteter, lavvo for ulike arrangement, og alt annet du kan forvente deg av et hotell i vår tid. På kvelden blir det velkomst i salongen før vi samles til felles middag. Etter middag vil hotellets musiker spiller opp til dans i salongen.

Dag 2: Oset
Etter en god fjellfrokost blir det tur til Guriset og de spreke kan gå til Guriset toppen. Derfra har vi en fantastisk utsikt over Golsfjellene. Vi spiser lunsj på hotellet. Om ettermiddagen blir det omvisning i Oset Fjellkirke, bygd på begynnelsen av 80 tallet etter at Gudrun og Asle Hesla hadde sett en tilsvarende kirke i Telemark. De tok umiddelbart kontakt med Hans Slettemeås som på egenhånd har bygd hele kirka og samtidig dekorert den med sine treutskjæringer. Kirka er vigslet og kan derfor benyttes til blant annet bryllup og andre messer. Den har plass til 35 personer. Senere, samme kveld, samles vi til felles middag på hotellet. Musikk og hygge i salongen senere.

Dag 3: Oset
Etter en velsmakende frokost blir det tur til Gol sentrum. Den lille byen er en del av det tradisjonelle Hallingdal, og det er flere historiske minnesmerker i og rundt sentrum. Butikkene har sommertilbud og kanskje du kan gjøre en god handel. Vi returnerer til Oset til lunsj. Om ettermiddagen blir det omvisning i Gildehallen som er hotellets eget museum. Gudrun og Asle Hesla har først og fremst samlet bruksting fra gammel tid, men her er og mye som trygt kan kallest for prydgjenstander. Ved inngangen til Gildehallen er det bygd opp en liten landhandel, akkurat som de så ut før i tiden, med vekter med lodd og gamle kasseapparat. Inne i den store hallen dominerer et stort langbord pyntet med ulike typer parafinlamper og forøvrig et rikt utvalg av kister, kjerald, symaskiner, tutegrammofoner, hardingfeler og mye mer! Når du går over dørstokken i Gildehallen, er det som å gå inn døren til en helt annen tid. Denne hallen rommer en av de største private samlingene av såkalte bondeantikviteter i Norden. Trolig den aller største.
Det er vår siste kveld her på Oset og vi samles til felles middag. Etter middag blir det bål og hygge ute ved dammen. Kvelden avsluttes med musikk i salongen.

Dag 4: Oset - Bergen
Etter en god frokost setter vi igjen kursen mot Bergen. Denne gang kjører vi til Fagernes, langs Vangsmjøsa, over Filefjell til Lærdal der vi spiser dagens middag på Håbakken. Turens siste etappe går via Voss til Bergen.

 

REISEFAKTA
Varighet

4 dager / 3 netter

Dato
Torsdag 26. juli - søndag 29. juli 2018

Pris per person
Kr. 5.500

Inkludert i grunnprisen
Reise i moderne turbuss
3 netter på hotell i dobbeltrom
3 frokost, 4 middag og 3 lunsj
Utflukter som i programmet
Reiseleder fra Tide

Evt. tillegg i prisen
Enkeltrom kr. 600,- 
Avbestillingsbeskyttelse kr. 500,-

Gebyr for postforsendelse kr. 50,- pr. bestilling.

 

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier. Her kan du lese mer om hva det betyr for deg som kunde at Tide er medlem av reisegarantifondet.

Logo Reisegarantifondet