Reise

Musikkfest i Tyrol

Musikkfesten i Tyrol blir stadig mer populær. Og i år er det 25 år siden den aller første Musikkfesten ble åpnet. Bli med og opplev et sydende folkeliv, god tyrolermusikk og et festtemt Østerrike!
 

Tyrol er et kjært reisemål for mange av våre gjester, og vi har arrangert bussturer til Tyrol fra tidlig åttitall.
Det er i Ellmau det skjer, omtrent 12 km fra den koselig alpebyen St.Johann - hvor vi skal bo under oppholdet. I Ellmau har denne spesielle begivenheten funnet sted hver eneste høst siden 1993.  
Den store stjernen er Hansi Hinterseer. Han er født i Kitzbühl i Østerrike og har hatt karriere i alpinbakkene. Nå er han kjent som sanger, skuespiller og programleder - og er enormt populær. Han synger om mennesker, kjærlighet, glede og lengsel tilbake til hjemstedet. Den østerrikske slagerkongen har toppet mange europeiske hitlister. 
I tillegg til god musikk får du storslått og vakker natur på dagsutflukter til både Kitzbühler Alpe og Grossglockner. 

Dag 1: Bergen – Stavanger
Fremmøte på Bergen busstasjon senest kl. 11:45 på terminal sør, perrong P. Bussavgang kl. 12.00. Fremmøte Hurtigruteterminalen kl. 12:15. Vi reiser med Fjord Line sin nye og flotte båt kl. 13:30. Middag om bord for gjestene som går på i Bergen. Båten er innom Stavanger kl. 20:00. Fremmøte i Stavanger senest kl. 19:00 ved billettluken.

Dag 2: Hirtshals – Hodenhagen
Frokost om bord før vi ankommer Hirtshals om morgenen kl. 08:00. Turen går sørover gjennom Danmark, over grensen til Tyskland og videre til Hodenhagen - midt mellom Hamburg og Hannover. 
Middag og overnatting på Hotel Michel & Friends Lüneburger Heide****   

Dag 3: Hodenhagen – St. Johann/Ellmau - Åpningsgalla Musikkfest!
Etter frokost reiser vi sørover gjennom Tyskland på gode veier, med flere stopp underveis og over grensen til Østerrike. Vi kommer til reisens hovedmål, St. Johann (ca. 12 km fra Ellmau).
St. Johann er kjent for sin natur og hyggelige atmosfære og der det meste er innen gåavstand. Her ligger de høye fjellene “rett foran døren” og kanskje det mest kjente, Kitzbüheler Horn med sine 1.996 m.o.h. Vi skal bo fem netter på sentrale Hotel Park****
Det er i dag den store åpningen av Musikkfesten finner sted, kl. 20 i Ellmau. Her holdes tradisjonen i hevd hvor borgermerster og turistsjef står for selve åpningen. Under åpningsgallaen i festteltet får vi betrakte en flott innmarsj med Musikkappelle Ellmau og tradisjonell tyroler folkedans. Dette blir uten tvil en flott opptakt til resten av Musikkfesten!

Dag 4: Utflukt til Salzburg og Musikkfest i Ellmau
Vi nyter dagen i St. Johann og blir kjent med byen eller området, eller kanskje noen vil ta en vandretur opp mot Kitzbüheler Horn. Alternativet er å være med på en utflukt til Salzburg som reiseleder arrangerer. Salzburg er Mozarts fødeby og kjent som festspillby og her blir det en byrundtur med lokal guide der vi får sett denne flotte Østeriske byen også kjent for «Sound of Music». 
Vi spiser en tidlig middag på hotellet og drar til av sted til Elmau og Musikkfesten. I kveld er det folkemusikk som står i fokus, og vi får muntre toner fra både trekkspill, trompeter og klarinetter. Kjente navn for kvelden er Marc Pircher, Oesch's die Dritten og Kastelruther Spatzen. Det blir en ekte Tyroleraften. 

Dag 5: Utflukt Kitzbüheler Alpe og Musikkfest i Ellmau
Etter en god frokost venter spektakulære og vide utsyn. I dag skal vi nemlig opp i fjellene i Kitzbüheler Alpe regionen der vi får nyte god musikk og nydelig utsikt over alpene. For den som ønsker vil det være mulig å unne seg en Frühschoppen på toppen, som innebærer at man møtes til et glass godt å drikke på formiddagen.
Vi fortsetter med festaften i Ellmau. Denne kvelden er det Schlagerabend (Slageraften) med blant andre Andy Borg og Die Amigos - sistnevnte har holdt det gående i 35 år.

Dag 6: Utflukt Bauermarkt (bondens marked) og Musikkfest i Ellmau
I dag starter vi dagen rolig og nyter den gode frokosten på hotellet. Midt på dagen reiser vi til Ellmau for å besøke det store og flotte Bauermarkt (bondens marked). Her får man kjøpt lokale produkter og spesialiteter typisk for regionen - ost, brød, snaps, skinke samt produkter laget på gamle håndtverkstradisjoner. Og selvsagt spilles det god musikk også her.
Det er godt vi har fått ladet batteriene våre litt denne dagen - for i kveld er det duket for den store Starabend i Ellmau. Det er altså stjernene som entrer senen i kveld. Og stjernene er blant andre Nik P., Sigrid & Marina - for ikke å glemme den evigunge sjarmøren fra Kitzbühel, Hansi Hinterseer. Dette blir nok den største aftenen av dem alle! 

Dag 7: Utflukt Grossglockner
Denne dagen tar vi det med ro om morgenen og nyter oppholdet i Tyrol. Deretter reiser vi på utflukt til Østerrikets høyeste fjell - Grossglockner. Fra Kaiser Franz-Josefs høyden har man den mest fortryllende utsikt over Grossglockner og Østerrikets største isbre som ligger ved foten av fjellet, Pasterze. 
Vi legger opp til en rolig siste kveld i St.Johann, som man kan nyte slik man selv ønsker. Middag i samlet lag på hotellet. 

Dag 8: St. Johann – Hodenhagen 
Etter frokost gjør vi oss klar for hjemreisen og setter kursen nordover mot den tyske grensen, forbi kjente og ukjente steder helt til Hodenhagen, hvor det blir middag og overnatting på Hotel Michel & Friends Lüneburger Heide****   

Dag 9.: Hodenhagen - Hirtshals
Frokost på hotellet. Ferden fortsetter nordover forbi Hamburg og til Danmark med stopp underveis, bl.a. på grensen, og vi ankommer Hirtshals der det er avreise med Fjord Line sin båt kl. 20:00.  Vi spiser middag om bord og hygger oss på denne flotte båten. Det kan handles i taxfreebutikken og det er mulig å svinge seg. 

Dag 10: Stavanger/Bergen
Båten er innom Stavanger om morgenen kl. 06:30. Vi spiser frokost om bord og ankommer Bergen kl. 12:30.


REISEFAKTA
MUSIKKFEST I TYROL

Varighet 
10 dager/ 9 netter

Avreisested/tid
Bergen/Stavanger

Avreisedato
Mandag 24. sept. til onsdag 03. oktober 2018

Pris
fra Bergen nok 15 700,-
fra Stavanger nok 15 320,-*

Inkludert i prisen
Reisen med moderne turbuss
Båtreisen Norge-Danmark t/r i 2-sengs innvendig lugar
7 netter på hotell i dobbeltrom
9 (*8) middager, 9 frokoster
Arrangement og utflukter i Ellmau
Reiseleder

Evt. tillegg i prisen per pers.
Avbestillingsbeskyttelse kr. 500,-
Enkeltrom   kr. 1 500,-
Enkeltlugar kr. 1 000,-
Utv. lugar kr. 200,-

Gebyr for postforsendelse  kr. 50,- (per bestilling).

Valuta
EURO

Krever turen pass
Ja

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier. Her kan du lese mer om hva det betyr for deg som kunde at Tide er medlem av reisegarantifondet.

En smakebit på det du har i vente...

Hva sier tidligere gjester?

Hei.
Jeg håper Tide vil sette opp en ny tur til Tyrol og Ellmau høsten 2013. Denne musikkfesten var kjempebra og mange av oss som var på denne turen i år vil reise ned igjen neste år. Etter reklame vi fikk i musikkteltet blir det enda flere kjente og spennende artister med.
Takk for en flott tur vi hadde nu, og en fantastisk flink reiseleder og sjøfør. 

Kvinne