Reise

Maidager i Nordfjord

Bli med på vår reise til selve hjertet av fjord-Norge! Vi skal til vakre Nordfjord for å feire vår nasjonaldag! I tillegg til spektakulære naturopplevelser, som Loen skylift (for den som tør) og Gaularfjellet, blir det besøk på Ivar Aasen-tunet, hornmusikk og flaggtog i Stryn og en deilig 17. mai-buffet på Hotel Alexandra i Loen.

 

Dagsprogram

Dag 1 Bergen – Loenfjord hotell
Avreise fra Bergen busstasjon, perrong P kl. 10:00. Videre fra Åsane Terminal kl. 10.15. Turen fortsetter på E 39 til Oppedal og ferge til Lavik. Vi kjører til Sande kro, der vi stopper for en enkel lunsj. Vi fortsetter gjennom Førde, Jølster, Byrkjelo og over Utvikfjellet til Loenfjord hotell, hvor vi sjekker inn for tre netter. Dette hyggelige hotellet ligger idyllisk til ved elven i Loen, omkranset av ruvende fjell og storslått natur. Vi samles for en felles middag på kvelden og deretter hygger vi oss i salongen hvor det også vil være musikk.

Dag 2 Utflukt til Ørsta
Etter en god frokost blir det utflukt til Ørsta og Ivar Aasen-tunet, for de som ønsker det. Ivar Aasen (1813–1896) var mannen som endret norsk språkhistorie og tunet ligger akkurat der hvor han ble født og vokste opp. Det blir individuell lunsj i Ørsta denne dagen. Om ettermiddagen kan de som ønsker det, prøve seg på gondolbanen Loen Skylift (billett ikke inkludert). Den går omtrent fra sjønivå ved fjorden til fjellet Hoven 1011 moh. og er en såkalt pendelbane der de to gondolene går vekselvis opp og ned. Den ble åpnet 20. mai 2017 av Dronning Sonja. Herfra har man panoramautsikt til Skåla og Lovatnet i øst, Jostedalsbreen og Olden i sør, og ut Nordfjorden som bukter seg videre mot Stryn.
Felles middag om kvelden, og deretter blir det hygge og musikk i salongen.

Dag 3 Nasjonaldags feiring i Stryn!
Etter en god 17. mai-frokost blir det tur til Stryn for å oppleve den herlige 17. mai stemningen med hornmusikk, flaggtog og det som hører til! Vi returnerer til Loen og spiser en deilig 17. mai-buffet på det tradisjonsrike, familiedrevne hotellet, Alexandra. Om kvelden samles vi for vår felles middag, og deretter kan man igjen kose seg med dans og musikk i salongen.

Dag 4 Hjemreise
Vi spiser en god frokost før vi sjekker ut og tar fatt på hjemveien. Vi kjører til Moskog og over Gaularfjellet der vi stopper ved den kjente "Utsikten". Plattformen, med sin storslåtte utsikt over det frodige og vakre landskapet, byr på et fritt utsyn mot fjell på 1500 meter og dype dalføre, der den ligger og balanserer på kanten av fjellet, 700 moh. Vi fortsetter til det historiske Kviknes hotell for en enkel lunsj, før vi drar videre til Dragsvik og fergen over til Vangsnes. Turen går så til Vik, over Vikafjellet til Voss og Bergen.

 

Reisefakta

Varighet
4 dager/ 3netter

Datoer
15. til 18. mai 2018

Avreisested/ tid
Bergen busstasjon, perrong P, kl. 10:00

Pris per person
Kr. 5 300,-

Inkl. i grunnprisen
Reisen i moderne og komfortabel turbuss
Ferge
3 netter i delt dobbeltrom på Loenfjord Hotell
3 frokoster
3 middager
3 lunsjer (hvorav en 17. mai-buffet på Hotel Alexandra)
Inngangsbillett Ivar Aasen-tunet
Reiseleder

Tillegg i prisen per pers.
Drikke til maten
Avbestillingsbeskyttelse kr. 500,-
Enkeltrom kr. 900,-

Gebyr for postforsendelse kr. 50,- per bestilling.

 

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier. Her kan du lese mer om hva det betyr for deg som kunde at Tide er medlem av reisegarantifondet.

Logo Reisegarantifondet