Reise

Krakow påsketur

Polen er et gjestfritt land, rikt på kultur og historie. Krakow er kjent som Polens vakreste by – tidligere landets hovedstad og kulturelle sentrum.  En rik kulturarv og mange historiske minnesmerker gjør denne tidligere kongebyen til Polens mest interessante by. Mye av byens kulturelle minnesmerker finner vi i gamlebyen, nær markedsplassen, Rynek Glówny. Midt på plassen står den gamle tøyhallen fra 1300-tallet. Her finner vi også kongeborgen Wawel, der det er en rekke museer, samt en katedral der Polens kongelige ligger begravd i krypten.
Av utflukter kan vi nevne Wieliczka saltgruver. Her har det vært utvunnet salt i generasjoner og sporene etter menneskelig aktivitet dypt inne i jorden er mektige og til tider svært overraskende. Konsentrasjonsleirene Auschwitz og Birkenau, sterke møter med redslene fra andre verdenskrig. Zakopane, kanskje mest kjent som Polens vinterhovedstad, ligger ved foten av Tatra fjellene i Karpatene, og er Polens høgstliggende by (800 moh).

Dagsprogram
Dag 1: Bergen - Krakow
Dag 2: Utflukt til Wieliczka Saltgruver
Dag 3: Utflukt til Auschwitz-Birkenau
Dag 4: Utflukt til Zakopane
Dag 5: Krakow
Dag 6: Krakow - Bergen 

Dag 1: Bergen – Krakow

Fremmøte på Bergen lufthavn Flesland kl. 08.30, der reiselederen venter. Vi flyr direkte med Norwegian kl. 10.10 og lander i Krakow kl. 12.30. Der venter vår buss som kjører oss til vårt hotell, Puro Hotel, der vi skal bo i fem netter. Hotellet er fire stjernes og ligger fem hundre meter fra gamlebyen og markedsplassen, eller hovedtorget om man vil. Den var i middelalderen Europas største plass og måler to hundre meter på hver side. Og her ligger Mariakirken med sitt berømte alter. Vi spiser en lett lunsj før vi tar den første turen i sentrum for å bli kjent med denne interessante byen som står på UNESCOs verdensarvliste. Sammen med lokal guide får vi en innføring i Krakows historie og vi får se høydepunktene i byen. Byen ble valgt som europeisk kulturby i år 2000 sammen med bl.a. Bergen. Om kvelden samles vi til middag.

Dag 2:  Utflukt til Wieliczka Saltgruver

Etter frokost skal vi besøke Wieliczka Saltgruvemuseum, med bl.a. en underjordisk kirke laget i saltstein. Her har det vært utvunnet salt i generasjoner og sporene etter menneskelig aktivitet dypt inne i jorden er mektige og til tider svært overraskende. På ettermiddagen kan vi ta en tur til Wavel Slott, de polske kongers slott, domkirken, Mariakirken, universitetet Collegium Maius fra 1354 og Markedshallen.  På kvelden blir det middag og folklore på restaurant i gamlebyen.

Dag 3: Uflukt til Auschwitz-Birkenau

I dag besøker vi konsentrasjonsleiren Auschwitz som ligger utenfor Krakow. For mange vil dette kanskje bli et sterkt møte med redslene fra andre verdenskrig. Vi går inn i leiren sammen med lokalguide og besøker også Birkenau som ligger bare et par km unna. Tilbake i Krakow har vi ettermiddagen til å se nærmere på byen og vi samles til middag om kvelden.

Dag 4: Utflukt Zakopane

En heldagsutflukt til Zakopane, kanskje mest kjent som Polens vinterhovedstad, ligger ved foten av Tatra fjellene i Karpatene, og er Polens høyest liggende by. Ligger mer enn 800 meter over havet. Vi får omvisning i byen, vi spiser lunsj her og får tid på egen hånd til å utforske stedet. Vel tilbake i Krakow slapper vi av på hotellet med middag og sosialt samvær.

Dag 5: Krakow

Dette er dagen som er avsatt til å utforske Krakow på egen hånd, til å handle og til å følge vår reiseleder sine anbefalinger. Lunsj på egen hånd denne dagen. Du vil kanskje etterpå være enig i at dette er en av Europas vakreste byer, og Polens sin. Om kvelden har vi avskjedsmiddagen på en lokal restaurant.

Dag 6: Krakow - Bergen

Etter frokost er det dags å si farvel til Krakow for denne gang. Vi kjører sammen tilbake til flyplassen, der vi flyr med Norwegian kl. 10:45 direkte tilbake til Bergen. Ankomst kl. 13:05.

 

Reisefakta

Varighet
6 dager/ 5 netter

Datoer
Tirsdag 11. til søndag 16. april 2017

Pris
Kr. 9 960,-

Inkl. i grunnprisen
Flyreisen Bergen - Krakow t/r
Busstransport iht program
5 netter i delt dobbeltrom på hotell
5 frokost, 5 middag, 3 lunsj
Byrundtur med lokalguide i Krakow
Utflukt og entré saltgruvene i Wieliczka
Utflukt og entré Auschwitz og Birkenau
Utflukt til Zakopane
Reiseleder fra Tide

Tillegg i prisen per pers.
Avbestillingsbeskyttelse kr. 500,-
Enkeltrom kr. 1 600,-

Evt. fakturagebyr kr. 50,- per bestilling

Avreisested/ tid
Flesland, Bergen kl. 10:10 (oppmøte 08:30)

Valuta
Polsk zloty (PLN)

Krever turen pass
Ja

 


Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier. Her kan du lese mer om hva det betyr for deg som kunde at Tide er medlem av reisegarantifondet.

Logo Reisegarantifondet