Reise

Julemarked i Dresden

Dresden er hovedstaden i den tyske delstaten Sachsen med rundt 500.000 innbyggere. Den regnes som en av Europas vakreste byer, og er kjent som Nor-Europas Venezia. På slutten av andre verdenskrig gjennomgikk Dresden den største katastrofen i sin historie. Natten mellom den 13. og 14. februar 1945 ble Dresden bombet av ca. 2 500 britiske og amerikanske bombefly. Allerede i 1945 ble arbeidet med å rense ruinene påbegynt, og i 1946 ble planene for den første gjenoppbygningen presentert. Mange av de historiske bygningene er blitt restaurert.
Dresden har antagelig Tyskland sitt eldste julemarked i Dresden Striezelmarkt som har funnet sted siden 1434. Like i nærheten er julemarkedet i Prager Strasse og det tilsvarende markedet på Neumarkt foran Frauenkirche. Dette er en opplevelse du ikke finner maken til mange steder, og julemarkeder er en stor og gammel tradisjon i Tyskland.

Dag 1: Bergen – Berlin – Dresden 
Dag 2: Dresden
Dag 3: Dresden
Dag 4: Dresden – Berlin – Bergen  

Dag 1, torsdag 30/11: Bergen – Berlin – Dresden
Fremmøte på Bergen Lufthavn Flesland kl. 12:45 og flyavgang med Norwegian kl. 14.15. Vi flyr direkte med landing i Berlin kl. 15:55. Vår turbuss venter på flyplassen og vi kjører sørover rundt tjue mil til Dresden og til vårt hotell, Ibis Hotel Dresden, for tre netter. Hotellet ligger i sentrum i gågateområdet Prager Strasse (gate) og rommene er komfortable med bad med dusj, TV og telefon. Vi gjør oss kjent med sentrum denne første dagen og samles til middag om kvelden.

Dag 2, fredag 1/12:  Dresden
Frokost og vi drar ut på byvandring i gamlebyen med lokal guide. Dresden var tidligere residensby for fyrstene av Sachsen, som for mange hundre år siden var blant Tysklands mektigste menn takket være rike sølvgruver i Erzgebirge. Etter at store deler av sentrum ble bombet av de allierte i 1945, har det gjennom mange år vært drevet en storstilt og iherdig gjenoppbygging i sentrum. Vi spaserer rundt med vår lokale guide for å studere nærmere noen av de praktfulle bygningene. Kjente byggverk som Zwinger oransjeriet/palasset, der et besøk er interessant, Semper operaen, Neumarkt plassen og Royal Palace slottet er gjenreist. Midt i gamlebyen er den mektige Frauenkirche og gjenreist. Resten av dagen for å besøke julemarkedet som sies er det eldste i Tyskland, og med elven Elben i bakgrunnen er det som et eventyrland med romantisk og sjarmerende julestemning. Vi inntar middagen denne kvelden på en av byens hyggelige restauranter. NB! Denne dagen spilles Rigoletto på Semper Opera som er en stor opplevelse. Ønsker du billetter til Semper Operaen, gi beskjed ved bestilling av turen.
  

Dag 3, lørdag 2/12:  Dresden
En ny dag i Dresden og tid for å besøke julemarkedene. Her kan du kjøpe julegaver og du kan smake på mange godsaker som selges fra boder. Det sies at du finner verdens største nøtteknekker her og verdens høyeste julepyramide. Du finner flere julemarked i Dresden så prøv å få med deg et besøke til flere av dem. Om kvelden har vi felles middag på en av byens restauranter.
    
Dag 4, søndag 3/12:  Dresden – Berlin – Bergen  
Vi har en rolig morgen og formiddag før vi ca. kl. 12:00 kjører til Berlin og til flyplassen. Flyavgang kl. 16.25 med Norwegian direkte til Bergen med ankomst kl. 18.15.

REISEFAKTA: 4 dager/3 netter

AVGANGSDATO: 30. november 2017
   
PRIS PR. PERSON: kr. 6.490,-

TURPRISEN INKLUDERER:
• Fly Bergen – Berlin med Norwegian tur/retur
• Turbuss fra Berlin til Dresden tur/retur
• 3 hotellovernattinger i dobbeltrom
• 3 middager og 3 frokoster
• Guidet byrundtur i Dresden
• Reiseleder

TILLEGG PR. PERSON::
• Enkeltrom: kr. 660,-      
• Operabillett fra ca. kr. 430,- til kr. 1.260,-
• Avbestillingsbeskyttelse: kr. 450,-

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier. Her kan du lese mer om hva det betyr for deg som kunde at Tide er medlem av reisegarantifondet.

Logo Reisegarantifondet

Hotell