Reise

Hansadager i Rostock

Bli med på en reise tilbake i tid - på Hansadagene i Rostock 2018!

I 2016 feiret vi noen fantastiske hansadager i vår egen by, Bergen. I 2017 dro vi til Kampen i Nederland. I 2018 skal Hansadagene behørig markeres i Rostock, Tyskland - og vi er med!
På det meste bestod Hansaforbundet av ikke mindre enn 150 byer, fra Tyskland og Nederland i særdeleshet, men også fra Skandinavia, Polen, Flandern, og selv fra fjerntliggende land som Spania og Portugal. Handel bestod av produkter som salt, fisk, korn, tre, øl, vin, ulltøy, bivoks og skinn. Det førte til stor økonomisk aktivitet og denne rikdommen ble synlig gjennom de imponerende bygningene, de utsmykkede kjøpmannshusene og imponerende forretningskontorer. De små bosetningene utviklet seg til mektige byer med imponerende bymurene og porter. Den voksende rikdommen tok også en kulturell form. Malere, byggmestere, poeter og filosofer tok bolig i byene, noe som også fører til en periode med kunstnerisk velstand.

Dagsprogram
Dag 1: Bergen/Stavanger - Hirtshals
Dag 2: Hirtshals - Rostock
Dag 3: Rostock sightseeing - Hansadager

Dag 4: Rostock Hansadager
Dag 5: Rostock - Hirtshals
Dag 6: Stavanger/ Bergen


 

Dag 1: Bergen/Stavanger - Hirtshals
Turen vår starter fra Bergen Busstasjon. Her venter mange reiseglade som ser frem til en opplevelsesrik tur. Fremmøte senest kl. 11:45 på terminal sør, perrong P. Bussavgang kl. 12:00. Fremmøte Hurtigruteterminalen kl. 12:15. Vi reiser med Fjord Line sin flotte båt kl. 13:30. Om ønskelig, pakk med en liten overnattingsbag, så kan resten av bagasjen ligge innelåst i bussen under hele overfarten. Middag om bord for gjestene som går på i Bergen i buffetrestauranten. Båten innom Stavanger kl. 20:00. Fremmøte i Stavanger senest kl. 19:00 ved billettluken.

Dag 2: Hirtshals – Rostock
Vi ankommer Hirtshals tidlig og stopper for en ekte dansk morgenmad (frokost) på Tylstrup kro, før vi fortsetter gjennom Danmark og over grensen til Tyskland. Vi gjør naturlige stopp underveis. Vel fremme i Rostock sjekker vi inn på vårt hotell, Intercity Hotel Rostock hvor vi blir i 3 netter. Vi tar middagen i fellesskap på hotellet denne kvelden.

Dag 3: Rostock - Sightseeing - Hansadager
Vi spiser frokost på hotellet før vi gjør oss klar for en rundtur i Rostock. Beste måten å få med seg det meste er fra buss, og vi får med oss en skandinavisktalende guide som forteller om det vi ser. Blant annet var Rostock Universitet det første som kom i Nord-Europa (1419), noe som fikk stor betydning for østersjøområdet. Resten av dagen er satt av til å oppleve hansadagene. Middagen spiser vi i fellesskap på en koselig restaurant i byen.

Dag 4: Rostock Hansadager
Først frokost, deretter vil vi bruke hele dagen på å nyte hansadagene på nært hold. Havnen er spekket med forskjellige og flotte skip, og på Neuer Markt står unike boder og utstillere med forskjellige varer som blant annet treverk, ull, øl og fisk. Man får et godt innblikk i hvordan handelen foregikk i denne tidsepoken. De fleste deltakerne går i tidsriktig bekledning, og det føles som om man har reist tilbake i tid. Kanskje vanker det noen smaksprøver på veien også. Vi spiser middag på en koselig restaurant i byen.

Dag 5: Rostock - Hirtshals
Det blir frokost på hotellet før vi sier farvel for denne gang, og begir oss nordover igjen. Vi krysser grensen til Danmark og kjører videre til Hirtshals, hvor Fjord Line venter på oss og vi får sjekke inn. Som på utreisen blir det middag i samlet lag i buffetrestauranten. Videre kan man kose seg med dans og god musikk i salongen, handle i taxfree-butikken eller kanskje bare slappe av.

Dag 6: Stavanger/ Bergen 
Tidlig frokost og ankomst Stavanger allerede kl. 06:30. Deretter blir det en avslappende dag, hvor vi har mulighet til å snakke med våre reisefeller, utveksle inntrykk og opplevelser og kanskje planlegge neste tur? Vi ankommer Bergen kl. 12:30. Vel i land kjører bussen oss tilbake til dit hvor vi startet, Bergen Busstasjon.

 

REISEFAKTA
ROSTOCK HANSADAGER

 

Varighet 
6 dager/ 5 netter

Avreisested/tid
Bergen Busstasjon, perrong. P, kl. 12:00 (fremmøte kl. 11:45)
Hurtigruteterminalen Bergen kl. 13:30 (fremmøte kl. 12:15)
*Stavanger, Risavika kl. 20:00 (fremmøte 19:00)

Dato
Onsdag 20 juni til mandag 25 juni 2018

Pris
fra Bergen kr. 8 925,- 
fra Stavanger kr. 8 545,-*

Inkludert i prisen
Reisen med moderne turbuss
Båtreisen Bergen/Stavanger-Hirtshals t/r i 2 sengs utvendig lugar
3 netter på hotell i dobbeltrom
5 frokoster, 5 (*4) middager
Drikke til maten ombord på Fjord Lines båter
Utflukter som beskrevet i programmet
Reiseleder fra Tide

Evt. tillegg i prisen per pers.
Enkel lugar innvendig t/r kr. 1000,-
Enkel lugar utvendig t/r kr. 1400,-
Enkeltrom hotell kr. 1100,-
Avbestillingsbeskyttelse kr. 500,-

Gebyr for postforsendelse kr. 50,- (per bestilling).

Valuta
DKK og EURO

Krever turen pass
Ja

 


Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier. Her kan du lese mer om hva det betyr for deg som kunde at Tide er medlem av reisegarantifondet.

Logo Reisegarantifondet