Reise

Færøyene med Olsok

Turen er dessverre avlyst grunnet få påmeldte.

Færøyene blir av National Geographic Traveler omtalt som "autentisk, bevart og ekte". En merkelapp færøyingene trygt kan smykke seg med, og bære med stolthet.
 

Færøyane, som betyr "saueøyene" er en øygruppe som ligger nord for Skottland. Norske vikinger tok land på Færøyane, og derfor er norsk og færøysk historie og kultur knyttet tett sammen. I dag er Færøyene en del av kongedømmet Danmark.
 
Her er gresset saftig og grønt, og luften bitende frisk.  Lokalsamfunnet er ensartet, færøysk, og befolkningen på mindre enn 50 000 har sitt eget språk. Olsok er Færøyene sin nasjonaldag - og de feirer denne dagen akkurat slik som vi feirer vår 17. mai med musikk, allsang og folkefest! På denne dagen vises den store nasjonalfølelsen og nasjonaldrakt frem. Ta gjerne med din egen bunad, om du har, og opplev Færøyane på sitt beste.

Dagsprogram

Dag 1: Bergen – Færøyane
Vi flyr på kvelden fra Bergen lufthavn Flesland direkte til Vagar, der vi blir hentet med buss. Vi drar så til Torshavn hvor vi sjekker inn på vårt hotell, Hotel Føroyar. Det er her vi skal bo under oppholdet på Færøyane, inkludert frokost og middag.

Dag 2:   Utflukt Torshavn og Kyrkjebø
Vi spiser en god frokost på hotellet, før vi drar ut på oppdagelser. Vi skal ut på tur i Torshavn. Vi får oppleve de gamle historiske bydelene Tinganes (der parlamentet holder til) og Reyn, samt at vi ser domkirken og Nordens Hus. Lunsjen spiser vi nettopp her, i Nordens Hus – som er et samlingssted for mange lokale og internasjonale arrangementer. Etterpå drar vi over fjellet, til Færøyanes kulturelle senter – Kyrkjebø. Her ble Kong Sverre født. Vi skal blant annet se Kongsbondegården som i dag blir drevet av 17. generasjons kongsbonde – utdannet ved Stend Jordbruksskole. Vi får høre byens historie i den over 900 år gamle røykstuen. Her blir det servert kaffe og kake. Vi ser St. Magnus katedralen og Òlavs kirken fra år 1111, som stadig fungerer som sognekirke. I Kirkjubøur er vi virkelig på historisk grunn. 
Vi drar tilbake til Torshavn om ettermiddagen, og spiser middag i samlet lag om kvelden

Dag 3 og 4:  Ólavsøka - Færøysk nasjonaldag feiring
Vi skal feire Olsok i Torshavn. I slutten av juli kommer alle færøyinger hjem fra nær og fjern for å feire sin nasjonaldag og nasjonalfesten Ólavsøka. Ólavsøka er en forening av politikk og kristendom. Det er 29. juli at Lagtinget, Færøyanes tusen år gamle parlament, åpnes hvert år. Lagtingets medlemmer, medlemmer av Færøyanes landsstyre, biskop, alle prestene og de høyeste embedsmenn går i prosesjon fra Lagtinghuset til Torshavn domkirke for gudstjeneste. Opprinnelig var Ólavsøka en minnehøytid for Hellige Olav, som var norsk konge den gang Færøyane var en del av Norge. Det var han som sørget for at kristendommen kom til Færøyane. Han døde i slaget på Stiklestad 29. juli 1030. Ved siden av å være en minnedag for Hellige Olav og setting av Lagtinget, er i dag Ólavsøka en flott folkefest med mange kulturinnslag. Det er sportsarrangement, utstillinger, utendørs konserter og mye mer - hele byen blir en fest i farger. Tusenvis møter opp og det hele avsluttes med allsang på torget ved midnatt. Mange stiller i sine nasjonaldrakter denne dagen og har du bunad må du gjerne ta den med og bruke den på Olsok. En feiring som vi tror gir minner for livet om våre naboer vest i havet.
Detaljprogrammet kommer vi tilbake til så snart det er mottatt.

Dag 5:    Utflukt til Vestmanna.
Denne dagen skal vi på utflukt med båt til de fantastiske fugleklippene i Vestmanna. Vi kjører langs kysten til bygden Vestmanna. På turen passerer vi bygden Kvivik der vi kan se spor fra vikingtiden. Vi starter båtturen til fuglefjellet, seiler tett inntil de tårnhøye klippene, inn i grotter og får en fantastisk opplevelse. Her må en huske å ta med kamera. Vi tar forbehold om været, men kan bytte om på dagene for utfluktene. Båtturen er på cirka to timer og vel tilbake i båthavnen blir det servert lunsj. Vi drar tilbake til Torshavn og har resten av ettermiddagen fri til egen disposisjon.

Dag 6: Utflukt til Eidi og Gjogv
Vi nyter frokosten før vi drar på utflukt. I dag skal vi ta oss over Atlanterhavsbroen og nord til bygden Eidi, hvor man vest i havet kan se de spesielle klippeformasjonene Risin og Kellingin. Det gamle sagnet vil ha det til at steinene i havet er Kjempen og Heksen (Risin betyr kjempe, heks betyr Kellingin), som ble til stein når morgensolen skinte på dem, etter å ha kjempet seg gjennom en hel natt i forsøk på å hale Færøyane med tau hjem til Island. Og slik ble Kjempen og Heksen stående, med lengselsfulle blikk mot sitt hjemland. 
Vi kjører så langs kysten gjennom fargerike, kjente bygder som Funning, der vikingene først kom i land. Lunsjen spiser vi i Gjógv, på det hyggelige Hotel Gjáargardur. Vi også med oss en spasertur Gjógvs fine naturhavn, som har Atlanterhavet som nærmeste nabo i vest og Svalbard som nærmeste nabo i nord. Retur til Torshavn og vi samles til middag om kvelden

Dag 7: Færøyane – Bergen 
Etter en tidlig frokost drar vi til flyplassen og flyr direkte tilbake til Bergen.

 

Reisefakta

Varighet
7dager/ 6 netter

Datoer
Torsdag 26. juli til onsdag 1. august 2018

Flytider
Avreise: Flesland, Bergen, RC431, kl. 19:10 (oppmøte 17:40). Ankomst kl. 19:30
Retur: Vágar, Færøyene, RC430, kl. 07:55. Ankomst kl. 10:10

Pris
kr. 17 950,-

Inkl. i grunnprisen per pers.
Flyreisen Bergen - Færøyene t/r
Busstransport flyplass-hotell t/r
6 netter i delt dobbeltrom på 4* hotell
6 frokost, 6 middag, 2 lunsj
Utflukter som beskrevet i programmet
Busstransport ifm. utflukter
Reiseleder fra Tide

Eventuelle tillegg i prisen per pers.
Avbestillingsbeskyttelse kr. 500,-
Enkeltrom kr. 4 000,-

Gebyr for postforsendelse kr. 50,- per bestilling.

Tidsforskjell
Færøyene ligger 1 time bak Norge

Valuta
DKK

Krever turen pass
Ja


Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier. Her kan du lese mer om hva det betyr for deg som kunde at Tide er medlem av reisegarantifondet.

Logo Reisegarantifondet