Reise

Holland blomstring med Rotterdam og Den Haag

Opplev Hollands verdenskjente blomsterparade, kulturmetropolen Rotterdam og maktsentrumet Den Haag!

Holland har så mye å tilby - blant annet den fargerike og vakre blomsterprakten! De sier at våren i Holland ikke begynner på alvor før plantene i parken Keukenhof står i full blomst. Du kan se hele 700 tulipanarter utstilt, en fargefest for øyet! Den store blomsterparaden er verdensberømt og en av de største attraksjonene på denne tiden av året. Den følger en 40 kilometer lang rute og omfatter omtrent 20 blomsterflåter og mange dekorterte biler, akkompagnert av levende musikk. Det er ikke for ingenting at blomster og blomsterløk er to av Hollands mest berømte eksportprodukter.
I tillegg skal vi på utflukt både i Rotterdam og til Den Haag på denne opplevelsesrike reisen. Vi bor i standsmessig på 5-stjerners Hilton Hotel i sentrum av Rotterdam, en av Europas store kulturmetropoler.


Dagsprogram
Dag 1: Bergen/Stavanger - Hirtshals 
Dag 2: Hirtshals -Vegesack/Bremen 
Dag 3: Vegesack/Bremen - Amsterdam - Rotterdam

Dag 4: Utflukt Rotterdam og Den Haag
Dag 5: Keukenhof
blomsterpark og blomsterparade!
Dag 6: Rotterdam - Hamburg
Dag 7: Hamburg - Hirtshals
Dag 8: Stavanger/Bergen

Dag 1:  Bergen/Stavanger – båtreise
Fremmøte på Bergen busstasjon senest kl. 11.45 på terminal sør, perrong P. Bussavgang kl. 12.00. Fremmøte Hurtigruteterminalen kl. 12:15. Vi reiser med Fjord Lines flotte båt kl. 13:30. Middag om bord for gjestene som går på i Bergen. Båten er innom Stavanger og har avgang kl. 20.00. Fremmøte i Stavanger senest kl. 19:00 ved billettluken.

Dag 2: Hirtshals – Vegesack/Bremen
Vi spiser god frokost om bord før ankomst til Hirtshals kl. 08:00. Bussen kjører gjennom Danmark til Tyskland, forbi Hamburg og videre østover mot Bremen. Litt nord for Bremen ligger Vegesack, der det blir felles middag og overnatting på Hotel Atlantic Vegensack****.

Dag 3: Bremen - Amsterdam - Rotterdam
Etter frokost fortsetter vi ferden, og i dag skal vi kjøre over den imponerende demningen Aufsluitdijk. Vi kommer til Amsterdam via Hoorn, Purmerend og Zaandam tidlig ettermiddag. Vel framme skal vi selvsagt på kanalcruise. Holland og Amsterdam er kjent for sine utallige kanaler. I disse dager er det ikke bare kanalbusser som tar seg rundt på vannveiene, men også restaurantbåter, husbåter og alle andre typer båter. I tillegg finnes det ca. 200 sightseeing-båter i Amsterdam som hvert år frakter de rundt 3 millioner passasjerer på kanalene. Når vår tur på kanalen er over, drar vi videre til Rotterdam, der vi sjekker inn på det sentrale og fasjonable Hilton Hotel Rotterdam***** for 3 netter. Vi samles til middag om kvelden.

Dag 4: Utflukt Rotterdam og Den Haag
Først frokost, så opplevelser. Og vi starter med en sightseeing i byen vi bor i. Rotterdam er i likhet med Amsterdam en tolerant og variert by, men kanskje først og fremst et eldorado for den som er glad i spektakulær arkitektur. I bysentrumet finner vi en vågal miks av historiske bygninger, rekonstruksjoner fra etterkrigstiden og hypermoderne skyskrapere. Erasmusbroen, Rotterdam sentralstasjon og ikke minst Markedshallen er bare noen få av mange attraksjoner man finner her. Vi avslutter vår Rotterdamutflukt med en omvisning på det gamle cruiseskipet og dampbåten "Rotterdam". Om ettermiddagen reiser vi til maktens sentrum, vakre Den Haag. I tillegg til å huse både regjering og konge, finner man også her mange kjente og historiske bygninger. Vi spiser middag på Restaurant Dudok i Rotterdam.

Dag 5: Keukenhof blomsterpark
I dag blir det ekstra tidlig avreise da vi har en bit å kjøre. Vi skal først besøke den kjente blomsterparken Keukenhof som er storslagen og kun åpen i blomstringsperioden. Parken kan skilte med ca. syv millioner blomster og er i dag en av de mest besøkte attraksjonene i Nederland. Hvert år blir det plantet nye blomsterbed basert på et spesielt tema. Keukenhof begynte i 1949 som en utendørs blomsterutstilling, og den var så populær at man tok til å arrangere den hvert år. Videre denne lørdagen, skal vi se på den store og verdenskjente blomsterparaden. Det tar hundrevis av frivillige og millioner av blomster for å få dette til. Det blir en begivenhet av de sjeldne å være med på. Vi samler inntrykkene under middagen på Restaurant Dudok i Rotterdam.

Dag 6: Rotterdam - Hamburg
Dagen starter med frokost på hotellet før vi begynner på vår hjemreise. Vi kjører gjennom Holland til Tyskland, forbi Bremen mot Hamburg, hvor vi tar inn på Best Western Plus Hotel Böttcherhof****, 7 km utenfor sentrum. Her blir det middag og overnatting.

Dag 7: Hamburg - Hirtshals
Etter frokost fortsetter vi nordover og stopper på grensen til Danmark med muligheter for handling. Videre drar vi til Danmark, forbi Ålborg til Tylstrup Kro der vi spiser middag. Etter middag kjører vi opp til Hirtshals for avreise med Fjord Line sin flotte båt kl. 20.00.  Vi hygger oss utover kvelden om bord, og det er både show og dans, og den store butikken er åpen.

Dag 8: Stavanger/Bergen
Det blir frokost ombord. Vi ankommer Stavanger kl. 06:30 og Bergen kl. 12:30.

Reisefakta

Varighet 
8 dager/ 7 netter

Dato
Tirsdag 17. til tirsdag 24. april 2018

Pris
fra Bergen kr. 13 250,-
fra Stavanger kr. 12 870,-


Inkludert i grunnprisen
Reisen med moderne turbuss
Båtreisen Bergen/Stavanger - Hirtshals tur/retur i dobbel utvendig lugar
5 netter på hotell i dobbeltrom
7 frokoster, 7 middager
Drikke til middag på Fjord Lines båter.
Utflukter som beskrevet i programmet
Reiseleder

Evt. tillegg i prisen per pers.
Avbestillingbeskyttelse kr. 500,-
Enkel utvendig lugar t/r kr. 1000,-
Enkeltrom hotell kr. 2500,-
Gebyr for postforsendelse kr. 50,- (per bestilling).

Avreisested/tid
Bergen Busstasjon, perrong. P, kl. 12:00 (fremmøte kl. 11:45)

Valuta
EURO / DKK

Krever turen pass
Ja

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier. Her kan du lese mer om hva det betyr for deg som kunde at Tide er medlem av reisegarantifondet.

Logo Reisegarantifondet