Reise

Gardasjøen, Venezia og Nattopera i Verona

Gardasjøen er et av Italias mest populære feriesteder. Dette er stort sett på grunn av det gode klimaet de har. Her midt blant sypresser, olivenlunder og sitrontrær titter det frem sjarmerende landsbyer. Man får utforske kulinariske tradisjoner både på tallerkenen og i glasset, og får et innblikk i den ekte italienske kulturen. Vi tilbringer 5 dager i ro her nede, hvor en kan bare nyte oppholdet ved svømmebassenget eller på stranden, eller være med på utflukter til Venezia, opera i Verona eller en båttur på vakre Gardasjøen.

Dagsprogram
Dag 1:     Bergen/Stavanger - Hirtshals
Dag 2:     Hirtshals – Hannover
Dag 3:     Hannover - Ingolstadt
Dag 4:     Ingolstadt - Garda
Dag 5-9:  Garda - utflukter
Dag 10:   Garda - Nürnberg
Dag 11:   Nurnberg - Hannover
Dag 12:   Hannover - Hirtshals
Dag 13:   Stavanger / Bergen

PROGRAM

DAG 1:  Bergen/ Stavanger – Hirtshals
Vi møtes på Bergen Busstasjon eller på Hurtigruteterminalen og reiser med Fjord Line sin fine båt kl. 13:30. Middag om bord for gjestene som går på i Bergen. Båten er innom Stavanger kl. 20:00. Fremmøte i Stavanger senest kl. 19:00 ved billettluken.

DAG 2:  Hirtshals – Hannover
Vi spiser frokost om bord før ankomst Hirtshals på morgenen. Ferden går i dag sørover gjennom Danmark, til Tyskland og Hannover hvor vi overnatter på hotel Median Lehrte. Middag i samlet lag på hotellet.

DAG 3:  Hannover - Ingolstadt
Etter frokost går ferden videre sørover i Tyskland til Ingolstadt i Bayern, hvor vi tar inn på vårt hotell, Hotel Enso, for middag og overnatting.

DAG 4:  Ingolstadt - Gardasjøen
I dag skal vi, etter frokost, ta oss videre forbi München og over grensen til Østerrike, forbi Innsbruck, over den berømte Europabrücke og gjennom Brennerpasset inn i Italia. Om været er med oss får vi denne dagen en flott utsikt fra bussen når vi kjører gjennom et fascinerende alpelandskap. Om ettermiddagen er vi fremme ved feriemålet vårt ved Gardasjøen. Her skal vi bo seks netter på Hotel Park Oasi, som ligger ca. 1,5 km fra Garda sentrum og Gardasjøen bredder. Hotellet er omgitt av hageanlegg med stort svømmebasseng omgitt av høye oliven trær der det er fint å slappe av, bade og sole seg og nyte en drikke fra basseng baren. Alle rom har luftkondisjonering, balkong eller markterrasse.

DAG 5 - 9:  Gardasjøen
Vi nyter fem hele dager i vakre omgivelser ved Gardasjøen - Lago di Garda - Italias største innsjø, som ligger omtrent midt mellom Milano og Venezia. Gardasjøen er 51,6 km lang. I sør er den opptil 16,7 km bred og omgitt av et bølgende, frodig morenelandskap. Den nordlige delen er mye smalere, med form som en morenedal og landskapet er mer dramatisk her. På østsiden ligger fjellkjeden Monte Baldo med Valdritta på 2218 m som høyeste topp. Mot nord og nordvest ruver Alpene. Det sies at om du måtte tilbringe alle livets ferier i ett eneste område, hadde Gardasjøen vært et godt valg.
Innsjøen er fylt med muligheter for aktiviteter og severdigheter, og med små historiske byer fra Sirmione i sør til Riva del Garda i nord. Du velger selv hvordan du vil disponere tiden her, men utflukter arrangeres av reiseleder hver dag. Her får du mulighet til å bli bedre kjent med Venezia gjennom en by-rundtur med guide. Du kan være med på et vingårdsbesøk og se området rundt Gardasjøen med en fin båttur. Du kan la deg fortrylle på Nattopera i Verona. Utfluktsbeskrivelser, samt priser ser du under reisefakta. NB! Utfluktene er ikke inkludert i prisen, og bør bestilles samtidig med reisen.

DAG 10:  Gardasjøen – Nürnberg
Dagen er kommet hvor vi må ta farvel. Vi skal i dag kjøre en etappe full av naturopplevelser. Etter frokost setter vi kursen nordover gjennom Brennerpasset og til alpelandet Østerrike. Vi passerer Innsbruck og kjører over til Tyskland sør for Garmisch Partenkirchen, en typisk alpelandsby ved foten av Tysklands høyeste fjell, Zugspitze (over 3000 meter). Herfra kjører vi videre nordover gjennom Bayern og helt opp til Nürnberg området der vi spiser middag og overnatter på Mercure Congress Messe Hotel

DAG 11 Nürnberg – Hannover
Etter frokost tar vi fatt på dagens etappe som går nordover gjennom Tyskland. Vi kommer frem til Hannover der vi igjen tar inn på vårt hotell, Median Lehrte, for middag og overnatting.

DAG 12 Hannover – Hirtshals 
Etter frokost kjører vi videre nordover og gjennom Schleswig-Holstein til Danmark og opp til Nord-Jylland. Vi kjører til Hirtshals for avreise med Fjord Line kl. 20.00. Vi koser oss med felles middag om bord.   

DAG 13 Ankomst Stavanger/ Bergen
Frokost om bord. Ankomst Stavanger kl. 06:30 og Bergen kl. 12:30.

REISEFAKTA GARDASJØEN

Varighet 
13 dager/ 12 netter

Avreisested/tid
Busstasjonen Bergen kl. 12:00 (fremmøte kl. 11:45, perrong P)
Bergen Hurtigruteterminalen kl. 13:30 (fremmøte kl. 12:15)
Stavanger Risavika kl. 20:00 (fremmøte kl. 19:00)

Reiseperiode
27. juni til 09. juli 2017

Pris
Fra Bergen kr. 15.990,-
Fra Stavanger kr. 15.610,-

Inkludert i prisen
Reisen med moderne turbuss
Båtreisen Bergen/Stavanger-Hirtshals t/r i 2-sengs innvendig lugar
10 netter på hotell i dobbeltrom
12 frokost, 12 (11*)  middag
Drikke til maten ombord på Fjord Lines båter
Reiseleder

*Ved avreise Stavanger.

Eventuelle tillegg i prisen per pers.
Avbestilling-beskyttelse kr. 500,-
Enkeltrom på hotellene kr. 2.200,-
Enkel lugar på båten t/r kr. 1.100,-
Utflukter i henhold til program - bør bestilles på forhånd.

Fakturagebyr kr 50,- per bestilling.

Valuta
DKK, EURO

Krever turen pass
Ja

UTFLUKTER

Heldagstur til Venezia,  kr. 600,- pers.
Båttur på Gardasjøen,  kr. 300,- pers.
Vingårdsbesøk,   kr. 250,- pers.
Nattopera i Verona,   kr. 600,- pers.  inkl. byrundtur og middag.

Heldagstur til Venezia
Den vakre byen som er kjent for sine kanaler og gondoler, Markusplassen, Dogepalasset, Markuskirken, Sukkenes Bro og glassblåseriene. Til tross for alle turistene, er det vel ikke et sted på jord mer romantisk og mer melankolsk enn denne teaterscenen av en by. Venezia består av mange små øyer bundet sammen av broer. Du skal ikke langt fra Markusplassen, før du befinner deg i trange smau der klesvasken flagrer på tørkesnorer utenfor vinduene. Ta en espresso på en liten kafé, og bli ikke forundret om de fortsatt har toalett hvor det gjelder å innta hockeystil over skålen i lav høyde.

Båttur på Gardasjøen
Denne båtutflukten gir deg en nydelig utsikt over dette vakre landskapet. Enkelte steder i nord stuper de bratte fjellene seg nesten loddrett ned i sjøen. Gardasjøen, Italias største innsjø, er et yndet sted for seiling, surfing, bading og fisking. Det sies at om du måtte tilbringe alle livets ferier i ett eneste område, hadde Gardasjøen vært et godt valg. Innsjøen er fylt med muligheter for aktiviteter og severdigheter, og med små historiske byer fra Sirmione i sør til Riva del Garda i nord.

Vingårdsbesøk
Italiensk vin er vel kjent for de fleste, og nå befinner vi oss i et av de store vindistriktene i Italia. Her produseres anerkjente viner som Bardolino, Soave, Valpolicella og Amarone. Vi tar turen innom en vinbonde og det blir anledning til både å smake på produktene og til å handle.

Nattopera i Verona - "Rigoletto"
Selv for de som aldri har vært på en opera før, eller ikke er spesielt interessert i opera som musikksjanger, vil denne stemningen, arenaen og hele forestillingen som en totalopplevelse gi deg minner du alltid vil huske! Arenaen, som ligger ved Piazza Bra i Verona, er et av de best bevarte Romerske amfiteatre, og bidrar i høyeste grad til å sette en eventyrlig ramme rundt forestillingen. Det mer enn 2000 år gamle teateret er konstruert på en slik måte at lyden faktisk bærer helt opp til øverste rad. Prisen varierer etter sitteplassene i arenaen. Inkludert i vår utfluktspris er seter øverst, i sektor E og D. Ønskes bedre sitteplasser, kan man oppgradere til:
Poltroncina di Gradinata, for kr. 600,- pers.
Poltroncina Central di Grad, for kr. 750,- pers.
Poltrone, for kr. 980,- pers.

Inkludert i denne utflukten er en rundtur i Verona med lokal guide, der vi får se bl.a. Julies berømte balkong fra Shakespeares Romeo og Julie, og middag på restaurant før forestillingen kl. 21:00. De som ikke er med på utflukten spiser middag på hotellet. Siden dette er en utendørs arena er det et godt reisetips å ha med pledd eller et ekstra plagg. Det kan bli litt kalt når solen har gått ned. Vi kommer sent tilbake til Garda.

Giuseppe Verdi's "Rogoletto":
Denne operaen er basert på Victor Hugos roman "Når Kongen morer seg". Første gang operaen ble oppført var i Venezia i 1851, og siden har mesterverket blitt en av operalitteraturens mest populære verden over. Tittelrollen, Rigoletto, er hoffnarr hos hertugen - som er en storkonsument av unge kvinner. Hjemme holder Rigoletto sin datter Gilda isolert fra omverdenen, i overdreven omsorg og bekymring. Rigoletto er sin herres trofaste tjener, men da det viser seg at hertugen har innledet et forhold til Gilda, står Rigoletto ovenfor et skjebnedilemma. Han blir besatt av ønsket om hevn. Ondskap, maktbrynde, begjær og moralens nederlag - alt dette og mere til er Rigoletto. Her får man også servert en av operaens kanskje aller mest kjente arier - "La donna è mobile".

 


Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier. Her kan du lese mer om hva det betyr for deg som kunde at Tide er medlem av reisegarantifondet.

Logo Reisegarantifondet