Reise

Bremen Freimarkt - en folkefest!

Vi tar turen til Tyskland og den store folkefesten som finner sted i den vakre Hansabyen, Bremen.
 

Bremen Freimarkt var opprinnelig et handelsmarked og historien går helt tilbake til år 1035. Nesten tusen år senere har handelsmarkedet utviklet fra et tradisjonelt marked til en gedigen folkefest og festival. Et stort tivoli i midten omkranses av handelsboder og utstillere, øl-telt og serveringssterder som lokker med deilig mat og drikke. La deg friste av godbiter som brente mandler, dampende smultringer og tyske pølser. Utstillerne tilbyr alt tenkelig av musikk, håndverk, mat, drikke og underholdning. Dette er en folkefest for alle!

I tillegg til å oppleve denne folkefesten skal vi bli godt kjent med Bremen by. Vi tar med på en guidet byvandring, vi besøker det eldste familieeide kaffehuset og vi spiser middag på hyggelige serveringssteder og restauranter både inne i og utenfor festivalområdet. 

Hotellet vårt, Swissôtel Bremen, har svært gunstig beliggenhet midt i hjertet av byen. Vi anbefaler å rusle litt på egenhånd, man tar seg lett og greit rundt til fots. Sjarmerende kafeér, restauranter samt gode shoppingmuligheter er alltid innen kort rekkevidde.

Verd å nevne er også at vårt firestjerners hotell har spa & welness- avdeling, hvor man kan unne seg forskjellige typer behandlinger (ikke inkludert) - samt fritt benytte finsk sauna, steam-bad og "snø-basseng". 
 

Bli med til skjønne Bremen - og til det de lokale stolt kaller "den femte årstiden"! 

 

P R O G R A M

Dag 1        Bergen/ Stavanger - Hirtshals

Lørdag 27. oktober
Turen vår starter på Bergen busstasjon. Fremmøte senest kl. 11:45 på terminal sør, perrong P. Bussavgang kl. 12. Fremmøte Hurtigruteterminalen kl. 12:15. Vi reiser med Fjord Line sin fine båt kl. 13:30. 
Om ønskelig, pakk med en liten overnattingsbag å ta med ombord i båten. Resten kan trygt stå igjen i koffertrommet på bussen under overfarten (låst bagasjerom). Middag i buffetrestauranten ombord for gjestene som går på i Bergen. Båten er innom Stavanger kl. 20:00. Fremmøte ved billettluken i Stavanger kl. 19:00. 

Dag 2        Hirtshals - Bremen 
Søndag 28. oktober
Vi spiser frokost ombord før ankomst Hirtshals kl. 08:00. Bussen kjører gjennom Danmark til Tyskland, forbi Hamburg og videre østover mot Bremen. Det blir stopp underveis. Vel fremme sjekker vi inn på vårt hotell, Swissôtel Bremen**** hvor vi skal bo for 5 netter. 
Hotellet er sentrumsnært, men ligger også rolig til like ved en kunstig kanal og den gamle bymuren. Her finner man det aller meste av fasiliteter et moderne hotell bør ha - restaurant, barer og lounger, spa-avdeling med finsk sauna, steambad og snø-bad(!) samt høyhastighets internett. Vi spiser middag i samlet lag på hotellet denne første kvelden. 

Dag 3        Bremen byvandring og Freimarkt
Mandag 29. oktober

Vi nyter en god frokost før vi skal ut å gå. I dag skal vi få oppleve Bremen til fots sammen med en lokalkjent by-guide (skandinavisk- eller engelsktalende). Hansabyen Bremen ved elven Weser er det nest viktigste stedet for utenlandshandel i Tyskland og hjem for de kjente og kjære Bymusikantene - fra eventyret "Bymusikantene i Bremen" av børdrene Grimm. Bremen er også et sted hvor historie, arv, vitenskap, teknologi og romfart smelter sammen til overveldende innovasjoner.
Det flotte rådhuset, minnesmerket over Roland (som representere markedsfriheten), alle torgene, den gotiske katedralen Bremer Dom, og Schnoor kvartalet hvor man kan se hvordan livet var i det historiske Bremen, er noen av attraksjonene som man kan få med seg på en sightseeing. Denne kvelden spiser vi middag i samlet lag inne i selve Freimarkt. 

Dag 4         Bremen Freimarkt
Tirsdag 30. oktober 
Først frokost, så opplevelser. Denne dagen er satt av i sin helhet til å se og oppleve Freimarkt, denne høstlige begivenheten som har flere fellestrekk med de tradisjonelle tyske julemarkedene. Her kan du blandt mye annet la deg friste av både tørre og flytende godsaker. Her finnes tivoli og flere forskjellige serveringssteder. Dette handelsmarkedet, som det opprinnelig var, har utviklet seg til å bli en folkefest. Og hit kommer tusenvis av mennesker valfartende for å være med på moroa. Flere av bodene og teltene som benyttes her i Bremen kommer direkte fra Oktoberfesten i München. 
På ettermiddagen kjører vi tilbake til hotellet for å slappe litt av før vi skal ut på middag om kvelden. Denne dagen spiser vi middag i samlet lag utenfor festivalområdet, på Restaurant Beck's am Schnoor. Dette er en rustikk restaurant i Bremens eldste kvartal med hus fra 15. og 16. århundre (like ved rådhusplassen). Her serveres i hovedsak nordtyske retter og spesialiteter fra Bremen.  

Dag 5         Besøk på kaffehuset August Münchhausen - Freimarkt 
Onsdag 31. oktober 
Vi spiser frokost før vi skal på utflukt. Som den kaffe-nasjonen vi nordmenn er, passer det godt med et besøk på et gammlet og ærverdig kaffehus. På Kaffeerösterei August Münchhausen, som er det eldste tradisjonelle og familieeide kaffehuset i Bremen, skal vi få vite mer om kaffehusets historie. Den skriver seg fra 1935, når August Münchhausen startet et post-ordre firma hvor te og kaffe var salgsvaren. Her får vi en omvisning, og vi blir fortalt hvordan man laget kaffe i Bremen i tidligere tider - og hvordan denne prosessen har utviklet seg gjennom årenes løp. Det vanker selvsagt også uimotståelige smaksprøver!
Senere, etter vi har fått slappet litt av på hotellet, tar vi igjen turen til Freimarkt - både for å spise middag inne på området og for å få med oss inntrykkene og den gode stemningen. Overalt hvor vi ser vil vi oppdaget utropet "Ischa Freimaak!" - som rett og slett er dialekt for "Es ist ja Freimarkt" (det er Frimarket). 
Noen vil også hevde at Bremen Freimarkt er Nord-Tysklands svar på karnevalbegrepet. Dette er faktisk den tredje største folkefesten i hele Tyskland! I løpet av 17 dager besøker så mye som fire millioner denne stemningsfulle Hansabyen. Festen har også av lokalbefolkningen fått status som "den femte årstiden". 

Dag 6         Egentid i Bremen
Torsdag 1. november
Denne dagen står man helt fritt til å se og gjøre som man selv ønsker. Bremen er en vidunderlig by, og det er lett å la tiden passere ved å rusle rundt i de koselige gamle gatene. Kanskje liker du å sitte på en fortaus-kafe og bare titte på de forbipasserende? Eller kanskje du bil gjøre unna litt julehandel? Noen vil nok få med de siste impulsene fra festivalen også denne dagen. Det er nok av utvalg for en hver smak. Og er man interessert i gammel arkitektur og kirkebygg, er et beslk i katedralen Bremer Dom absolutt å anbefale. Om kvelden blir det middag i samlet lag på en hyggelig restaurant i Bremen.  

Dag 7        Bremen - Hirtshals 
Fredag 2. november 
Etter frokost starter vi vår ferd nordover. Vi stopper på grensen til Danmark med muligheter for handel. Videre drar vi over grensen til Danmark, forbi Ålborg og videre oppover til Hirtshals for avreise med Fjord Line kl. 20. Vi spiser middag sammen i buffetrestauranten, og hygger oss utover kvelden. Det er både show og dans, og den store butikken er åpen. 

Dag 8         Stavanger/ Bergen 
Lørdag 3. november 
Frokost ombord, før ankomst Stavanger kl. 06:30 og Bergen kl. 12:30. 

 

R E I S E F A K T A

Bremen Freimarkt

8 dager / 7 netter

27. oktober - 3 november 2018

Pris per person
fra Bergen           kr. 13 700,-
fra Stavanger      kr. 13 350,-*


Inkludert i grunnpris pp. 
* Reisen med moderne turbuss
* Båt Bergen/Stavanger - Hirtshals t/r i innvendig dobbelllugar 
* 5 overnattinger i dobbeltrom på 4* hotell
* 7 middager (6 for påstigende Stavanger*), 7 frokoster
* Utflukter som beskrevet i programmet
* Reiseleder 

Eventuelle tillegg pp. 
* Avbestillingsbeskyttelse kr. 500,-
* Enkeltrom kr. 1900,- 
* Enkel lugar kr. 1200,- t/r
* Utvendig lugar kr. 100,- 

Gebyr for postforsendelse kr. 50,- (per bestilling) 

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer, skrive- og trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjusteringer grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier. Her kan du lese mer om hva det betyr for deg som kunde at Tide er medlem av Reisegarantifondet