Reise

Berlin og Julemarkedene

I advendtstiden strømmer nordmenn til Berlin for å oppleve noen av de 40 store og små julemarkedene som finnes her. På Gendarmenmarkt, innrammet av staselige bygninger sentralt i bydelen "Mitte" - og et steinkast fra vårt hotell, finner du kanskje det vakreste av dem alle; Weihnachtsmarkt Zauber Gendarmenmarkt. 

På julemarkedet ved Schlossplatz er stikkordet nostalgi, og ved slottet Charlottenburg i den vestlige delen av byen kan du besøke byens mest romantiske julemarked. Et annet nydelig innslag er julemarkedet ved Gedächtniskirche, også i Charlottenburg. 

En opplevelse man sent vil glemme er synet av Berlins botaniske hage - som i anledning julen har blitt kledd opp i sin flotteste drakt! Gled deg over lys-figurer og skulpturer, og hils julestemningen velkommen.

Bli med og opplev Berlin i denne spennende og stemningsfulle delen av året! 

 

P R O G R A M

DAG 1       Bergen - Berlin
Torsd. 13. des.
Vi flyr med Norwegians direkterute fra Bergen til Berlin kl. 14:15 - forventet ankomst kl. 15:55. Herfra bringer vår buss oss inn til bydelen Mitte og vårt hotell Cityhotel am Gendarmenmarkt. Her skal vi bo 3 netter. Hotellet ligger beleilig til like ved et av de mest kjente julemarkedene i byen som bærer samme navn, Weihnachtsmarkt Zauber Gendarmenmarkt. 
Om kvelden blir det middag i samlet lag på restaurant i nærheten av hotellet. 

DAG 2       Berlin og Julemarkedene 
Fred. 14. des.
Vi nyter frokosten først, og så er det tid for dagens utflukt. Vi skal så bli bedre kjent med 4 av de mest kjente julemarkedene i Berlin, i tillegg til Gendarmenmarkt hvor vi bor. Julemarkedene kan være ganske så forskjellige både i utforming og innhold, og det er vel kanskje slik det har blitt plass til hele 40 markeder i en og samme by! 
Med buss blir vi kjørt til Julemarkedet ved Schlossplatz, Julemarkedet Berliner Weihnachtszeit ved Alexanderplatz, Julemarkedet ved Gedächtniskirche i Charlottenburg samt ved slottet i Charlottenburg. Det beregnes selvsagt tid til å besøke de alle, for her finnes fristelser både for mage og øyne.. 
Om kvelden blir det middag i samlet lag på restaurant i nærheten av hotellet. 

DAG 3       Jul i Berlins botaniske hage
Lørd. 15. des. 
Denne dagen skal vi ikke på organisert utflukt før om ettermiddagen, og før det har man derfor tid til å gjøre slik man selv ønsker. Slapp av med en god frokost før du legger i vei. Om turen går til julemarkedet i nabolaget eller om du ønsker deg lengre avsted inn i Berlins gater velger du selv. 
Vi drar med buss fra hotellet ved skumringstid kl. 16:30. Nå går ferden til Berlins botaniske hage, som i anledning julen har blitt omgjort til et magisk jule-eventyr! I løpet av 3 timer får vi oppdage et vell av lys-figurer og skulpturer, samt spasere gjennom fargerike drømmeskoger. Lys-spillene og den fabelaktige atmosfæren kan ta pusten fra en hver. Og med på denne 2 km lange spaserturen er det ikke feil å unne seg en deilig kopp Glühwein..
Denne dagen spiser man middag på egenhånd. Reiseleder kan være behjelpelig med å bestille bord om flere har lyst å spise sammen. 

DAG 4       Berlin - Bergen 
Sønd. 16. des.
Vi tar en rolig morgen med god frokost, før vi sjekker ut fra hotellet - setter oss i bussen og drar mot Schönefeld flyplass. Vi reiser tilbake til Bergen med Norwegians direkterute kl. 16:25. Forventet ankomst kl. 18:15. 


R E I S E F A K T A

Berlin og Julemarkedene
4 dager / 3 netter

13. - 16. desember 2018

Pris per person   kr. 6 950,-

Inkludert i grunnprisen per pers.: 
* Flyreisen direkterute Bergen-Berlin t/r
* Busstransport flyplass-hotell t/r 
* 3 netter i dobbeltrom på Cityhotel am Gendarmenmarkt
* 3 frokost, 2 middag (middag på egenhånd dag 3)
* Utflukter som beskrevet i programmet 
* Reiseleder

Eventuelle tillegg per pers.: 
* Avbestillingsbeskyttelse kr. 500
* Enkeltromstillegg kr. 2 800,-

Gebyr for postforsendelse kr. 50,- (per bestilling)


Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier. Her kan du lese mer om hva det betyr for deg som kunde at Tide er medlem av reisegarantifondet.