Reise

Toscana og Cinque Terre

Årets tur til Toscana og Cinque Terre er dessverre avreist.
Er du interessert i denne turen kan du registrere din kontaktinformasjon her, og vi vil ta kontakt med deg så snart ny dato settes opp.

Sypresser, olivenlunder, vinmarker, enkle kirker og bondegårder i stein kjennetegner vakre Toscana. Det er Italias mest populære region, full av kjente turistmagneter og skjulte skatter som bør oppleves. Over den karakteristiske horisonten rager en rekke høye tårn.
I Liguria finner vi Cinque Terre, som er fem små landsbyer fylt til randen av hus i alle regnbuens farger og det turkise havet like ved. Dette området står på UNESCOs kulturarvliste. Vakrere blir det bare ikke!

Dagsprogram
Dag 1: Norge – Bologna
Dag 2: Toscana, Firenze
Dag 3: Toscana, Sienna
Dag 4: Lucca, Pisa og Liguria
Dag 5: Cinque Terre, tog
Dag 6: Cinque Terre, båt
Dag 7: Portovenere
Dag 8: Milano - Norge


Dag 1: Bergen/Stavanger/Oslo - Bologna
Vi flyr via København til Bologna. Her venter vår buss og vi kjører sydover til den lille byen Montebonello, kun 30 km utenfor Firenze, regionhovedstaden i Toscana. Toscana, det mystiske og gamle etruskerriket, er hvor vår reise begynner.
Vi skal bo i Chianti-trakten, på et gårdshus fra 1700-tallet. Hotel Pian d’Ercole er omgitt av vingårder og olivenlunder. I restauranten serveres tradisjonell toskansk mat, fersk fisk og hjemmelaget pasta. Vi får selvsagt også nyte husets utmerkede vin. Dette blir vår base de 3 nettene vi er i Toscana. Det blir felles middag på hotellet hver kveld.

Dag 2: Firenze
Etter frokost skal vi besøke en av de mest omtalte og lovpriste byer i verden, nemlig Firenze. Firenze er først og fremst forbundet med renessansens kunstneriske skjønnhet. Rennoméet som turistattrakson bygger i hovedsak på alt som er bevart fra byens storhetstid på 1400- og 1500-tallet, den gang da Firenze vokste seg til et av de viktigste kultur- og finanssentrene i Europa under ledelse av den mektige Medici-familien. Her venter vår skandinavisk talende lokalguide, ivrig etter å vise fram denne vakre perlen av en by. Blant trange gater, plasser, muséer og gallerier kommer vi virkelig kunsthistorien nær. Vi ser Ponte Vecchio - gullsmedenes bro, katedralen Santa Maria del Fiore, og muligens også Uffizipalasset med dets gedigne gallerier. Det blir lunsj på egen hånd og mulighet til å se nærmere på denne flotte byen.
Etter lunsj forlater vi Firenze og avslutter denne utflukten med vinprøving på Castello del Trebbio i åsene ovenfor byen. Nå er vi på historisk mark, Castello del Trebbio er en toskansk borg med aner fra 1100-tallet.

Dag 3: Siena
Vi besøker i dag den vakre byen Siena, med sine smale gater og middelalderbygninger i rosa murstein. Byen er mest kjent for det årlige hesteveddeløpet Palio. Titusener av mennesker kommer til Siena for å overvære denne begivenheten, og det er en stor folkefest. Siena regnes av mange som en av de vakreste byene i Toscana og i Italia overhodet. I 1995 ble Sienas historiske sentrum ført opp på UNESCOs verdensarvliste. I likhet med Roma er Siena bygd på sju åser. Dette gir helning i nesten alle gater, og gjør byen morsom å utforske. Sienas Duomo er en av Italias fineste katedraler med en spektakulær blanding av skulpturer, malerier og romansk-gotisk arkitektur. Sammen med vår skandinavisktalende lokalguide vil vi se nye sider av Siena.

Dag 4: Lucca og Pisa til Cavi Borgo, Liguria
Fra Firenze og Montebonello forflytter vi oss nå til Liguria. På veien skal vi besøke Lucca, en av de mest sjarmerende byene i Toscana, helt omgitt av en 4 km lang festningsmur. Lucca har beholdt sitt særpreg da den stenger ute trafikk og den moderne verden. Lucca er Puccinis fødeby, og hvert år holdes her en Puccini- operafestival. Puccini var kjent for store operaer som La Bohème, Tosca og Madame Butterfly. Sammen med en lokal guide vil vi gå i Puccinis fotspor, og oppleve historien i byen innenfor bymurene. Vi stopper kort ved Puccinis sommerresidens ”Torre del Lago Puccini” som ligger idyllisk ved innsjøen. Vi går ikke inn i residensen, men nyter den flotte beliggenheten. Vi har med skandinavisktalende lokalguide denne dagen også.
Dagens lunsj inntas på familien Pitti’s gamle eiendom, Torre a Cenaia. Her produseres vin og vi får selvsagt prøvesmake. De lager også sitt eget øl, arrangerer matlagingskurs osv. Vi skal selvfølgelig også gjøre et stopp i Pisa som ikke ligger langt fra Lucca. Her får vi se tårnet i Pisa og oppleve hvor skjevt det virkelig er!

Vel fremme i Cavi Borgo, like nord for Sestri Levante, sjekker vi inn på Hotel Doria for 4 netter. Hotellet ligger bare 50 meter fra stranden og byen Cavi er fylt med fargerike hus og trange gater. Vi samles til middag på hotellet.

Dag 5-6: Cinque Terre
Cinque Terre ligger langs et 18 km lang klippelandskap, parallelt med kysten. Her er det et mangfold av bukter, små strender og ikke minst unike maleriske landsbyer. Denne unike del av Italias riviera er utvilsomt en av Italias mest kjære turistskatter og ble oppført på den ettertraktede verdensarvlisten (UNESCO) i 1997. Det er en av de mest fotograferte kyststrekninger i Italia og det med en meget god grunn!

Landsbyene er nesten ufremkommelige for biler og besøkere tar i stort sett tog eller båt. En dag blir det båttur langs den vakre Liguriske kysten og nasjonalparken Cinque Terre. Her ligger de fem byene Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore som er bygd på klipper like ved strandkanten. Båten ligger til ved fire av de fem byene og vi får en fin oversikt. Vi går i land i en av byene og der blir det så lunsj på egen hånd

Det går tog mellom alle byene og en av dagene tar vi med oss vår lokalguide og toger i vei!. Den største av byene er Monterosso som er bygget på klipper med vinstokker og oliven. Denne byen er på grunn av sine vakre strender og det krystallklare vannet meget populær. Vernazza blir av mange anerkjent som den vakreste landsbyen i Italia, mye på grunn av sin maleriske havn, som kan minne om et amfiteater. Det finnes mange vandringsstier mellom landsbyene og den mest kjente er mellom Manarola og Riomaggiore, den såkalte kjærlighetsstien.
Middag på hotellet begge kveldene.

Dag 7: Portovenere
Denne vakre kyststrekningen byr på mer enn de fem byene vi nå har besøkt. I dag skal vi reise litt lengre sør. Vi får med oss en lokalguide og kjører til La Spezia. Derfra tar vi den flotteste veien til Portovenere, nemlig med båt. Portovenere er en vakker pittoresk havneby med trange brosteinsgater, festning, kirker, hyggelige spesialforretninger og et yrende folkeliv i byens havneområde. Også Portovenere står på UNESCOs kulturarvliste og har fått utmerkelsen Blått Flagg (Bandiera blu). Om ettermiddagen henter vår buss oss og kjører landveien tilbake til Borgo Cavi og Hotel Doria. Vi møtes på kvelden til vår avskjedsmiddag.

Dag 8: Milano – Bergen/Stavanger/Oslo
Da er tiden kommet for å reise hjem igjen. Vi kjører til flyplassen i Milano og derfra flyr vi sammen til København. Fra København flyr vi videre til våre respektive flyplasser.

 

REISEFAKTA TOSCANA OG CINQUE TERRE

Varighet 
8 dager/ 7 netter

Avreisedato
Ons 14.sept til ons 21. sept 2016

Avreisested/ tid
Flesland, Bergen kl. 06:00 (oppmøte 04:30)
Sola, Stavanger kl. 06:00 (oppmøte 04:30)
Gardermoen, Oslo kl. 06:10 (oppmøte 04:30)

Pris
nok 12 850,-  

Inkludert i prisen
Fly Norge - Bologna, Milano - Norge
Buss under oppholdet
7 netter i dobbeltrom
7 frokost og 7 middag, 1 lunsj
Utflukter i henhold til program
Reiseleder

Evt. tillegg i prisen per pers.
Avbestilling-
beskyttelse nok 500,-
Enkeltrom nok 1 770,-

Fakturagebyr nok 50,-

Valuta
Euro

Krever turen pass
Ja

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen.