Reise

Påske i Viborg

Påske i Viborg - med kos og hygge i fokus!

Det er som kjent "deilig å være norsk i Danmark", denne gang nærmere bestemt i Viborg.
Viborg er en av Danmarks eldste byer, og her finner vi også hyggelige gater fra middelalderen og flotte gågater. Viborg-egnen har en fantastisk beliggenhet midt i Jylland og er omkranset av unike, frodige lanskapet og natur.
Hotellet vårt, Best Western Golf Hotel Viborg, ligger idyllisk til ved an av byens mange sjøer.

På denne turen blir det god mat, besøk og smaksprøver på dansk herregår og osteri, besøk og lunsj på snaps- og blomsterverksted, påskemiddag med påfølgende påskedans - samt mye mer!

 

P R O G R A M

DAG 1   Avreise Bergen og Stavanger
Vi reiser med Fjord Line fra Bergen Skjærtorsdag 29. mars. Båten går innom Stavanger kl. 19, før den fortsetter på sin ferd over Skagerak. Vi nyter reisen
og samles til middag om kvelden i Commander Restaurant (buffet inkl. drikke). Utover kvelden kan man handle taxfree, kose seg med noe godt å drikke på en av serveringsstedene - eller kanskje man vil røre på dansefoten til god musikk i båtens salong. 
 

DAG 2   Hirtshals - Ålbæk Gamle Kro og Skagen - Viborg
Vi ankommer Hirtshals kl. 8. Vel i land kjører vi til Ålbæk Gamle Kro for morgenmad - som danskene kaller sin frokost. Vi skal også kjøre innom Skagen på vår vei, og her kan man ta en liten tur ut på den berømte Grenen - det nordligste punktet på Jylland hvor Skagerak møter Kattegat. Vi kjører deretter sørover, passerer Ålborg og kommer til VIborg der vi tar inn på Best Western Golf Hotel Viborg & Golf Salonen. Hotellet ligger fint til ved sjøene i Viborg og er et hyggelig hotell i hjertet av Midt-Jylland. Her blir vi ønsket velkommen med et stort hjemmelaget kake-bord samt kaffe, te og sjokolade. Om kvelden blir vi servert en deilig tre-retters middag, også på hotellet.
 

DAG 3   Neder Kjærsholm Hovedgaard - Osteriet Hinde
Dagen starter med stor morgenbuffet. Formiddagen er satt av til handlerunde i Viborg på egenhånd - men ved lunsjtid samles vi igjen. Her, i hotellets restaurant, blir vi servert en rik Påskebuffet med "lune retter" og hjemmelagede spesialiteter. Etter lunsj skal vi på utflukt til Neder Kjærsholm Hovedgaard, som danskene kaller "en smuk vingård med herregårdsstemning". Det blir kaffe med noe søtt når vi ankommer og et flott trekkspill-show. Deretter blir vi fortalt om vinen som produseres her, samt smaksprøver. Godbitene fortsetter når vi får smaksprøver fra det lokale "Osteriet Hinge", som etter sigende lager noen av Danmarks beste oster!
Til sist skal vi på oppdagelse i den 450 m2 store brukskunst butikken i stallen - gled dere!
Om kvelden samles vi på hotellet, og vi starter med en lett fiske-forrett før vi ønskes velkommen til en "Carvery". Her skjærer kjøkkensjefen opp stykker av lammelår, helstekt oksefilét og kalvestek, samt svinekam. Til dette serveres salater og potetspesialiteter samt sesongens grønnsaker. Under måltidet får vi taffelmusikk, og utover kvelden spilles det opp til dans.


DAG 4   Viborg - Viskum Snaps - Hirtshals
Etter en god påskefrokost og utsjekk starter vår ferd nordover. Men på veien kjører vi først til Blomsterverkstedet Over Viskum og Viskum Snaps. Her skal Birthe Ladefoged lære oss litt om hvordan de dyrker forskjellige krydder, blomster, frukt og bær - til bruk i kryddersnaps og blomsterbinderi. Vi topper besøket med en dansk frokost (som for oss er lunsj) - inkludert to snaps og en øl.
Etter dette unike og koselige besøket fortsetter vi videre til Hirtshals og vår avreise med Fjord Line kl. 20. Vi samles igjen til middag i Commander Restaurant (buffet inkl. drikke). Deretter er det fritt frem - om man ønsker å shoppe taxfree-varer, danse eller bare slappe av.


DAG 5   Ankomst Stavanger og Bergen
Vi koser oss med en god frokostbuffet, og seiler videre til Bergen hvor vi forventes å være fremme kl. 12:30. Båten er innom Stavanger kl. 06:30.

 

 

REISEFAKTA

5 dager / 4 netter

29. mars - 2. april 2018

Pris per person  KR. 9 550,-

Inkludert i grunnprisen
* Båtreisen Bergen-Hirtshals t/r i 2-sengs innvendig lugar
* 2 hotellovernattinger i dobbeltrom
* 4 middager, 4 frokoster, 1 lunsj og 1 kakebord
* Besøk, utflukter og smaksprøver som nevnt i program
* Reiseleder med fra Tide.

Eventuelle tillegg per person
* Enkeltrom og enkel innvendig lugar kr. 1860,-
* Utvendig lugar  kr. 200,-
*Avbestillingsbeskyttelse  kr. 500,-

 

Vi tar forbehold om feil og endringer i program.