Reise

Vandring i Lofoten - bo i autentisk rorbu under hele oppholdet

Lofoten, en av våre desidert vakreste turer! Blir du inspirert av TV-programmene og alle de fantastiske bildene fra Lofoten? Liker du å gå på fjellet og bli belønnet med noen av de vakreste, mest spektakulære skuer som tenkes kan? Komme sliten og fornøyd ned igjen og sammen med resten av gjengen, nyte et iskaldt og velfortjent glass? DA skal du bli med oss til Lofoten i sommer!

Vandring i Lofoten går langs gamle ferdselsveier og på sauestier - til topps med vide utsyn, gjennom korte fjelldaler fra fjord til fjord, fra lune fiskevær til handelsted, omkranset av mektige fjellformasjoner og kritthvite sandstrender. Vi skal oppsøke det kjente og ukjente - fra øst til vest, og fra "innersida til yttersida".

Det er ikke for ingenting at Lofoten er kåret til Europas vakreste øyrike!

På Tides tur til Lofoten pakker gjestene ut kofferten kun en gang - og bor på ett sted under hele oppholdet. Og når man først befinner seg i Lofoten - hva er vel mer naturlig enn å hvile, spise og sove i autentiske rorbuer - på stylter i sjøen? Ved å bo slik, får vi virkelig alt innpå livet - fargene, historiene, kontrastene, kulturen, lyset og stemningene.  Underveis kan vi kan legge oss strak ut på en sandstrand, lukke øynene og la tankene fly.

Hvor krevende er turen?
Dagsetappene vil variere. Den høyeste toppen er på 602 moh. De passer for deg som har relativt god kondisjon og er vant til å vandre i fjellet. Men vi tar vi oss god tid på alle turene, da det og nyte av den fantastiske naturen vi har rundt oss, er noe av det viktigste vi gjør.

Dagsprogram
Dag 1 Bergen/ Oslo/ Stavanger - Leknes lufthavn. Kort vandring etter ankomst
Dag 2 Vandring til Ryten og Kvalvika, vandreetappe 10 km, 4-5 timer.
Dag 3 Vandring fra Forsfjord til Munkebu og Sørvågen, vandreetappe 9 km, 5-7 timer.
Dag 4 Vandring fra Nesland til Nusfjord, vandreetappe 12 km, 4-5 timer.
Dag 5 Vandring Bunes og Helvetestind, vandreetappe 7 km, 4-5 timer
Dag 6 Leknes lufthavn – Bergen/ Oslo/ Stavanger, kort vandring før avreise

Dag 1    Ankomst Leknes, og kort vandring i Å
Vi flyr med Widerøe fra henholdsvis Bergen, Stavanger og Oslo til Leknes. Vel fremme på flyplassen blir vi tatt imot av vår turleder og guide, Sandro Della-Mea. Vi kjører så buss til Å, hvor vi tar oss litt opp høyden for å betrakte det nydelige stedet. Her får vi også vite mer om Lofotens historie.
Senere kjører vi til Sakrisøy, et lite fiskevær som ligger i Reinefjorden, mellom Reine og Hamnøy. Vi sjekker inn på sjarmerende Sakrisøy Rorbuer for fem netter. Nærmere sjøen enn dette kommer man ikke uten å bli våt på bena. Hver kveld spiser vi middag i fellesskap på Sakrisøy Rorbuers egen restaurant, Underhuset. Fisken på menyen her kommer ikke langveis fra.  

Dag 2    Vandring til Ryten og Kvalvika
Etter frokost kjører vi til Ytresand og derfra starter turen til dagens topp, som er Ryten (543 moh.). Vi går via Fredvang-hytta og det er en rolig stigning opp. På toppen er det en fantastisk utsikt hvor du enn snur og vender deg. Vi skal så ned til Kvalvika, en spektakulær sanstrand som ligger klemt mellom steile fjell på yttersiden i Flakstad kommune. Her passer det godt å ta frem nistepakken. De tøffeste kan ta seg et oppfriskende bad! Gå gjerne over på andre siden av stranden og ta en titt på den lille hytta, kjent fra dokumentaren «Nordfor sola», som TV2 viste i 2011. Vi forlater Kvalvika for denne gang, går opp over skaret, over myren, gjennom Bjørkeskogen og ned til Torsfjord, der vår buss venter. 

Dag 3    Vandring fra Forsfjord til Munkebu og Sørvågen
Vi begynner med frokost, før vi tar lokalfergen Fjordskyss inn til Forsfjord og går av ved kraftstasjonen. Her tar vi beina fatt mot Tennesvatnet. Det stiger relativt bratt opp til 448 moh. ved Krokvatnet, men det er det verdt. Landskapet kan minne om de store alper eller Patagonia i Chile. Før vi kommer til Munkebu-hytten, går vi tett opptil Lamheia og får ca. 100 meter stigning til hytta. Vel fremme tar vi en velfortjent lunsj-pause. Utsikten er formidabel til høye tinder, vide botner og dype vann som er meislet ut av isbreen. Inntrykkene må få tid til å feste seg. Etter lunsj skal vi opp ca. 100 meter til Djupfjordheia, og deretter er det nedover – enten bratt ned til Djupfjorden eller vi legger turen tilbake til sivilisasjonen i et slakkere terreng, til Slørvågen. Felles middag på restaurant Underhuset om kvelden

Dag 4    Vandring på Fiskerstien fra Nesland til Nusfjord
I dag skal vi vandre på Fiskerstien, som går mellom Nesland og Nusfjord. Nusfjord, som er målet for turen, sies å være Norges eldste og best bevarte fiskevær, og som et lite smykkeskrin er stedet fylt av historie og gamle bygninger. Det hele er selvsagt omkranset av en ubegripelig vakker natur. Stien vi skal følge går langs ved fjæra nesten hele veien, men som alt annet i Lofoten går stien litt opp og litt ned.
Vi går på steingrunn, i myrområder og på grusvei. Langs stien passerer vi flere jettegryter og huler. Ruten er relativt enkel med en lengde på 12 km.

Dag 5    Vandring Bunes og Helvetestind
Dagen starter tidlig med en fin morgentur på fjorden, forbi Olstind og Kjerkefjorden før fergen klapper til kais i Vindstad.
Her starter vi turen til Bunes og Helvetestind, først på kjerrevei forbi kirkegården og opp eiet til Einangen. Etter ca. 45 min ser vi Bunesstranda og storhavet og på andre siden Helvetestind med sine 602 moh. Vi kan velge mellom strand og fjelltur til Brunaksla og toppen Helvetestind, eller både strand og topp. Bunesstranda kåres ofte til "Norges vakreste strand" og mange tenker på Stillehavsstrender når de vandrer barbeint i sanden her, men landskapet og fjellene rundt setter strendene i Lofoten i en særklasse. Stranda lever sitt eget liv og vinden former og endrer den hele tiden. I det gamle huset på odden bodde en familie frem til 1945, her kan vi ta en oppfriskende dukkert og spise lunsj.
Turen til toppen av Helvetestind er ikke så dramatisk som navnet tilsier. Du får god varme i kroppen oppover i det kuperte terrenget, men det er utsikten på Brunaksla og på toppen som kan ta pusten fra deg! Vi stopper på Brunaksla, og de som vil går også det luftige partiet til toppen, før vi går tilbake og ned på Bunesstranda.  Herfra går turen tilbake til Vindstad hvor vi blir hentet av ferga som tar oss med tilbake over den vakre fjorden.    

Dag 6    Kort vandring, før avreise fra Leknes – Bergen/ Oslo/ Stavanger 
Siste dag er kommet, og vi sjekker ut fra Sakrisøy Rorbuer for denne gang. Etter en god frokost tar Sandro oss med på en liten og koselig vandring, før vi blir busset til Leknes for våre avganger tilbake til Bergen, Stavanger og Oslo. 

 

REISEFAKTA

Varighet 
6 dager/ 5 netter

Avreisedato
mandag 21. til lørdag 26. august 2017

Flyruter/ flytider
21.aug:  Avr. Bergen, kl. 10:00 - ank. Bodø kl. 11:50 (WF614)
              Avr. fra Bodø, kl. 13:15 - ank. Leknes kl. 13:40 (WF810)
26.aug:  Avr. fra Leknes, kl. 11:45 - ank. Bodø kl. 12:10 (WF849)
              Avr. fra Bodø, kl. 14:50 - ank. Bergen kl. 16:40 (WF615)

21.aug:  Avr. fra Oslo, kl. 08:15 - ank. Leknes kl. 10:35 (WF800)
26.aug:  Avr. fra Leknes, kl. 11:45 - ank. Bodø kl. 12:10 (WF849)
              Avr. fra Bodø, kl. 12:35 - ank. Oslo kl. 14:00 (SK4111)   


Priser
Pr. person:
4 i følge: Egen rorbu med 2 soverom og felles bad, kr. 15.400,-
3 i følge: Egen rorbu med 2 soverom og felles bad, kr. 16.300,-
2 i følge: Egen rorbu med eget bad, kr. 17.695,-
1 i følge: Egen rorbu med eget bad, kr. 22.820,-

Inkludert i prisen
Flyreisen t/r Leknes lufthavn
Transport til/fra flyplass
Kort vandring ankomstdag og avreisedag med lokal guide
4 dagsturer/vandringer med en eller to lokalguider
Transport til/fra vandringene og mellom bosteder
5 netter på Sakrisøy Rorbuer, 2 i følge (se spesifikasjon for bosted)
5 middager, 5 frokost
Lokalguide under hele oppholdet

Evt. tillegg i prisen per pers.
Avbestillingbeskyttelse kr. 500,-
Nistepakke 4 dager kr. 460,-

Fakturagebyr kr. 50,- per bestilling.

Valuta
NOK

Krever turen pass
Nei

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier. Her kan du lese mer om hva det betyr for deg som kunde at Tide er medlem av reisegarantifondet.

Logo Reisegarantifondet