Reise

Hurtigruten - i vikingenes kjølevann

For over tusen år siden krysset vikingene Nordsjøen og kom til de britiske øyer. Det var angrepet på klosteret på Lindisfarne i 793 som fikk den tvilsomme æren av å starte vikingtiden.

De vidfarne og sagnomsuste nordboerne

Selv om man ofte tenker på vikingene som barbariske plyndrere, var de også dyktige oppdagelsesreisende og nybyggere. Noen sier at vikingene begynte å seile ut for å utforske og kolonisere nytt land. Etter vikingenes tradisjon var det bare den eldste sønnen som kunne arve gården. Yngre brødre måtte finne nytt land, og befolkningen ble stadig større, i hvert fall på vestkysten. Selv om hovedtanken kanskje var å kolonisere, endte vikingene opp med å plyndre kystbosetninger på de britiske øyene i flere hundre år.

Arven fra vikingene

Men de koloniserte også mye land, og arven etter dem er fremdeles synlig og levende i dag. Vi har plukket ut noen av de mest interessante stedene på denne reisen gjennom vikingenes historie. Vi følger ruten deres fra Bergen til vakre Shetland og Orknøyene, som er kjent for sin vikinghistorie. Tórshavn, Eiði og Mykines på Færøyene er de neste havnene vi besøker, før vi drar lenger nord til vikingenes rike – Island!

Avreise: 12.05.2017

Dagsprogram

Dag 1: Bergen
Dag 2: Værlandet/Bulandet
Dag 3: Lerwick
Dag 4:  Kirkwall
Dag 5: Tórshavn
Dag 6: Eiði
Dag 7: Mykines
Dag 8: til sjøs
Dag 9: Surtsey/Heimaey
Dag 10: Reykjarvik

Detaljert dagsprogram for tur med Hurtigruten -   i vikingenes kjølevann

Dag 1: Bergen
Turen starter på Hurtigruteterminalen i Bergen. Der ligger MS Spitsbergen og venter. Innsjekk fra kl 16:00 og vi seiler avsted kl. 22:00.

Dag 2: Værlandet/Bulandet
Værlandet/Bulandet og Atløy/Nærvik er Norges vestligste øygruppe og ligger i Sogn og Fjordane. Vi skal besøke de mest interessante stedene i dette området.

Dag 3: Lerwick
Lerwick er Shetlandsøyenes viktigste havneby. I og rundt Lerwick finner vi noe av det vakreste landskapet på Shetland og utrolig mange arkeologiske funn, blant annet Europas best bevarte rundhus og to fascinerende landsbyer fra jernalderen.

Dag 4: Kirkwall
Kirkwall er den største byen og hovedstaden på Orknøyene, og den domineres av den kjente St. Magnus-katedralen. Første gang det ble nevnt bosetning her, er i en saga fra 1046, og navnet Kirkwall kommer av det norrøne Kirkjuvagr (Kirkevika).

Dag 5: Tórshavn
Færøyene er en øygruppe midt i Nord-Atlanteren. Hovedstaden Tórshavn er en av verdens minste med bare 15 000 innbyggere. Byen ble grunnlagt på 900-tallet og er kanskje Nord-Europas eldste hovedstad. Vikingene stiftet sin lovgivende forsamling på halvøya Tinganes i år 850, og Tórshavn ble hovedstaden på Færøyene, noe den har vært helt siden den gang.

Dag 6: Eiði
På 800-tallet slo vikingene seg ned på Eiði. Mens vi er her, kan du få med deg noen spennende historier. Eiði er også et flott sted å bli med ekspedisjonsteamet på fottur i området.

Dag 7: Mykines
For tusen år siden kunne vikingene som bodde i Mykines, gå over åsen og besøke samfunnet på den andre siden til anledninger som dåp, bryllup og begravelser. Dette var fotturer slik de var før i tiden: ingen oppgått sti, ingen utlagte steiner eller rekkverk. Bli med oss i land her hvis du liker å gå på tur, og få sjansen til å se den berømte lundefuglen.

Dag 8: Til sjøs
En avslappende dag til sjøs. Nyt utsikten fra dekk eller hør på foredragene våre mens vi seiler mot Island.

Dag 9: Surtsey/Heimaey
Vestmannaeyjar – eller Vestmannøyene – er en gruppe med 15 spektakulære øyer og rundt 30 steinsøyler utenfor sørkysten av Island. Øyene har fått navnet sitt fra de gæliske slavene som nordboerne tok. Det norrøne ordet «vestmenn» betyr naturlig nok menn fra vesten (selv om Irland ligger lenger øst enn Island). Navnet ble bevart på islandsk, og de heter fremdeles Vestmannaeyjar i dag. Vi besøker en av de vulkanske øyene her, Surtsey, og deretter fiskesamfunnet Heimaey.

Dag 10: Reykjavik
Reykjavik var den første vikingbosetningen på Island. I dag kan Islands hovedstad by på mange severdigheter for turister. Ikke langt fra Reykjavik finner du isbreer, fosser, geysirer og fjell. Reykjavik har også et stort utvalg av restauranter, museer og butikker. Vi ankommer om morgenen, og her avsluttes ferden vår.

REISEFAKTA for tur med Hurtigruten - 
i vikingenes kjølevann
 

Varighet
10 dager/ 9 netter

Dato
12. til 21. mai 2017.

Skip
MS Spitsbergen

Viktig informasjon
Vi har plass- og prisgaranti fram til 03. november 2016.
Henvendelser etter denne dato, på forespørsel.

Avreisested/ tid
Hurtigruteterminalen, Bergen, kl. 22:00. Innsjekk fra kl. 16:00

Pris per person
på forespørsel. Kontakt oss for tilbud på epost eller ring tlf. 05505.

Inkl. i prisen
Innvendig lugar
Fullpensjon om bord
Vind- og vannavstøtende jakke
I landstigninger med Polarcirkel båter,utvalgte aktiviteter ombord og i land
Erfarent ekspedisjonsteam som holder foredrag, samt deltar på ilandstigninger og aktiviteter ombord
Kaffe og te ombord

Evt. tillegg i pris per pers.
Fly fra Reykjarvik til Norge
Andre lugarvalg
Drikke om bord
Utflukter
Avbestillingsbeskyttelse

Krever turen pass
Ja
 

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll.