Reise

Hurtigruten - øyhopping i Nord-Atlanteren

Oppdag Nord-Atlanteren mens vi seiler fra øy til øy som de gamle oppdagelsesreisende.

På denne ekspedisjonen besøker vi den største øya i Arktis, nemlig Grønland, og deretter sagaøya Island og de mindre Færøyene og Shetlandsøyene. Dette er et eventyr som ikke kan sammenlignes med noe annet i verden.

Utforsk Grønlands arktiske ødemark

Grønland er verdens største øy, og den tilfrosne kysten har vært vitne til opprinnelsen til noen av naturens mest forbløffende skaperverk. Her har kampen for å overleve skapt mennesker med en sunn respekt for omgivelsene, og vi får se det unike samspillet mellom menneske og natur mens vi seiler gjennom områder med en rikholdig kultur og historie og et spektakulært dyreliv i midnattssolens rike.

Sagnomsuste og ville øyer

Fra Grønland seiler vi østover til Island og den historiske hovedstaden Reykjavik. Deretter krysser vi Nordsjøen for å oppleve de ville og vakre Færøyene og Shetlandsøyene. Vi avslutter dette eventyret i byen som kalles inngangen til fjordriket, nemlig Bergen. Dette er uten tvil en av våre mest allsidige ekspedisjoner!

Dag for dag-program
Dag 1:
København - Grønland, Kangerlussuaq
Dag 2: Oppdagelsesferd på Nordvest-Grønland
Dag 3: Oppdagelsesferd på Nordvest-Grønland
Dag 4: Oppdagelsesferd på Nordvest-Grønland 
Dag 5: Nuuk
Dag 6: Sør-Grønland
Dag 7: Sør-Grønland
Dag 8: Nunap Isua
Dag 9: Danmarkstredet
Dag 10: Reykjavik, Island
Dag 11: Til sjøs
Dag 12: Tórshavn, Færøyene
Dag 13: Lerwick, Shetlandsøyene
Dag 14: Bergen

 

Detaljert dagsprogram

Dag 1: København - Grønland
Flyet fra København lander i Kangerlussuaq på Grønland om kvelden. Her ligger MS Spitsbergen og venter på at du skal stige om bord.

Dag 2: Oppdagelsesferd på Nordvest-Grønland
Qeqertarsuaq er den eneste byen på den gamle vulkanøya Disko. Området kan by på forbløffende arktiske opplevelser. Bli med på valgfrie utflukter som byvandring, kajakkpadling eller båttur blant isen. Liker du arkeologi og historie, bør du besøke det lokale museet. Eller du kan vandre rundt på egen hånd.

Dag 3: Oppdagelsesferd på Nordvest-Grønland
Ilulissat ligger i fantastiske omgivelser ved Ilulissatfjorden. Området ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 2004. Du får se enorme isfjell gå på grunn ved fjordens munning like utenfor byen. De kommer fra Jakobshavnbreen, en av de mest aktive isbreene på den nordlige halvkule. Vi tilbyr en rekke valgfrie utflukter, som fotturer, byvandringer med historisk tema og en båttur på isfjorden.

Dag 4: Oppdagelsesferd på Nordvest-Grønland
Sisimiut er den sørligste byen på Grønlands vestkyst. Her tilbyr vi flere forskjellige valgfrie utflukter på land, som fotturer, båtturer og sightseeing, i tillegg til muligheten for å handle lokalt håndverk og nyte et måltid med grønlandske spesialiteter på en lokal restaurant.

Dag 5: Nuuk
Nuuk er Grønlands eldste by og ligger ved munningen til et av verdens største og mest spektakulære fjordsystemer. I dag kan man oppleve både gamle og nye tradisjoner her, fra pittoreske gamle bygninger i «Kolonihaven» til huset for Grønlands Hjemmestyre. Siden Nuuk er hovedstaden, har byen også et universitet, en lærerhøgskole, flere kirker og Grønlands Nasjonalmuseum, der man finner mumiene fra Qilakilsoq. Omvisninger i byen og fotturer er noen av de valgfrie utfluktene, og kanskje til og med en flytur.

Dag 6: Sør-Grønland
Narsaq ligger ved den vakre bredden av Tunulliarfikfjorden. Denne delen av Sør-Grønland har vært bebodd i flere tusen år. Området byr på mange valgfrie aktiviteter, som kajakkpadling, fotturer eller byvandring. Ved Qassiarsuk bygde Eirik Raude gården Brattalid i år 982. Han ble lyst fredløs på Island og flyktet til landet han kalte Grønland. Eirik Raude bosatte seg i Qassiarsuk fordi området ifølge ham var det frodigste og beste på Grønland. Bli med på en valgfri båttur eller bosetningstur for å utforske mer.

Dag 7: Sør-Grønland
Mange mener at Qaqortoq er en av Grønlands vakreste byer med sine fargerike hus. Her tilbyr vi utflukter som et interessant besøk til det eneste garveriet på Grønland, en byvandring med guide og en kaffemik – en typisk grønlandsk sosial samling – for å møte de innfødte. I Hvalsey kan du se noen av de best bevarte ruinene fra norrøn tid, nemlig det som ble kalt «Austerbygd». 500 år etter grunnleggelsen ble boplassen plutselig forlatt av alle innbyggerne i 1408. Her finner du levningene av kirken der det siste kjente vikingbryllupet fant sted.

Dag 8: Nunap Isua
Ved Grønlands sørkyst ligger noen av denne enorme øyas mest varierte områder, både kulturelt og landskapsmessig. Vi prøver å seile gjennom det smale og ofte isfylte 100 km lange farvannet Prins Christians Sund som krysser Grønlands sørligste punkt, der vi nyter de vakre omgivelsene. Om sundet er blokkert, seiler vi rundt Nunap Isua (Kap Farvel).

Dag 9: Danmarkstredet
Under kryssingen av Danmarkstredet kan du bruke dagen på å slappe av eller høre en rekke foredrag om temaer som historie, biologi og geologi.

Dag 10: Reykjavik, Island
En gang var Reykjavik den aller første vikingbosetningen, og i dag er det Islands moderne hovedstad. Landet byr på fantastisk naturskjønne omgivelser med geysirer, fjell, isbreer og varme kilder.

Dag 11: Til sjøs
Nyt en avslappende dag til sjøs med foredrag om bord mens vi seiler mot Færøyene.

Dag 12: Tórshavn, Færøyene
Færøyene består av 18 øyer midt i Nord-Atlanteren halvveis mellom Shetlandsøyene og Island. Tórshavn er en av verdens minste hovedsteder med bare 15 000 innbyggere. Byen ble grunnlagt på 900-tallet og er kanskje Nord-Europas eldste hovedstad. Siden starten av 1900-tallet har Tórshavn opplevd rask vekst og er i dag Færøyenes økonomiske, kulturelle og administrative senter. Byen er en sjarmerende blanding av gammelt og nytt med små hus i alle regnbuens farger.

Dag 13: Lerwick, Shetlandsøyene
Lerwick er Shetlandsøyenes viktigste havneby og den desidert nordligste byen i Skottland. Den ble grunnlagt på 1600-tallet som en fiskelandsby, og fiske er fremdeles hovednæringen i tillegg til fergeturisme og oljevirksomhet. I dag er Lerwick en travel og internasjonal havneby med tjenester og fasiliteter man vanligvis bare finner på mye større steder på det britiske fastlandet. I det gamle havneområdet myldrer det av yachter på besøk og fiskebåter i fullt arbeid. I omgivelsene finner vi noen av Shetlands vakreste landskap og et usedvanlig stort antall arkeologiske steder, blant annet Europas best bevarte rundhus og to fascinerende landsbyer fra jernalderen.

Dag 14: Bergen
Denne ekspedisjonen avsluttes i Bergen, og vi anbefaler at du ser mest mulig av denne vakre byen. Gå i de koselige gatene, ta banen opp til Fløyen, besøk fisketorget og den verdensberømte Bryggen, som er et UNESCO-verdensarvsted.

 

REISEFAKTA

Varighet
14 dager/ 13 netter

Avreisedato
20. august 2017

Viktig informasjon
Vi har plass- og prisgaranti fram til 15. februar 2017.
Henvendelser etter denne dato, på forespørsel.

Pris
fra nok  59 330,- 

Inkludert i prisen
14 dager om bord på MS Spitsbergen
Innvendig lugar
Fullpensjon om bord
Fly København – Kangerlussauq (Grønland)
Transport mellom flyplassen og skip
Vind- og vannavstøtende jakke
Ilandstigninger med Polarcirkel båter, utvalgte aktiviteter ombord og i land
Erfarent ekspedisjonsteam som holder foredrag, samt deltar på ilandstigninger og aktiviteter ombord
Kaffe og te om bord

Evt. tillegg i prisen per pers.
Lugarvalg
Drikke om bord
Utflukter
Fakturatillegg kr. 50,-
Avbestillingsbeskyttelse kr. 500,-

Krever turen pass
Ja

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

.