Reise

Holland med Hansadag i Kampen

Årets tur er avreist. Se vårt utvalg av reiser i vår turkalender!

Opplev Holland og Hanseatene på bussferie fra Bergen og Stavanger.

I 2016 feiret vi noen fantastiske hansadager i vår egen by, Bergen. Stafettpinnen ble gitt videre til byen Kampen i Nederland. På det meste besto Hansaforbundet av ikke mindre enn 150 byer, fra Tyskland og Nederland i særdeleshet, men også fra Skandinavia, Polen, Flandern, og selv fra fjerntliggende land som Spania og Portugal. Handel besto av produkter som salt, fisk, korn, tre, øl, vin, ulltøy, bivoks og skinn. Det førte til stor økonomisk aktivitet og denne rikdommen ble synlig gjennom de imponerende bygningene, de utsmykkede kjøpmannshusene  og imponerende forretningskontorer. De små bosetningene utviklet seg til mektige byer med imponerende bymurene og porter. Den voksende rikdommen tok også en kulturell form. Malere, byggmestere, poeter og filosofer tok bolig i byene, noe som også fører til en periode med kunstnerisk velstand. Mange historiske bygninger fra denne epoken kan fortsatt bli funnet i det vakre sentrum av Kampen. På denne turen kombinerer vi hansadagene i Kampen med opplevelser i storbyen Amsterdam - kjent for dine imponerende byggverk som Afsluitdijk, flotte museum, sjarmerende kanaler, tusenvis av sykler, gode oster og pannekaker.

Dagsprogram
Dag 1: Bergen/Stavanger - Hirtshals
Dag 2: Hirtshals – Bremen
Dag 3: Bremen - Holland

Dag 4: Amsterdam
Dag 5: Volendam, Edam og Monnickendam
Dag 6: Hansadager i Kampen
Dag 7: Putten - Lübeck
Dag 8: Lübeck - Hirtshals
Dag 9: Stavanger/Bergen

 

Dag 1: Bergen/Stavanger - Hirtshals
Turen vår starter fra Bergen Busstasjon. Her venter mange reiseglade som ser frem til en opplevelsesrik tur. Fremmøte senest kl. 11:45 på terminal sør, perrong P. Bussavgang kl. 12:00. Fremmøte Hurtigruteterminalen kl. 12:15. Vi reiser med Fjord Line sin flotte båt kl. 13:30. Om ønskelig, pakk med en liten overnattingsbag, så kan resten av bagasjen ligge innelåst i bussen under hele overfarten. Middag om bord for gjestene som går på i Bergen. Båten innom Stavanger kl. 20:00. Fremmøte i Stavanger senest kl. 19:00 ved billettluken. 

Dag 2: Hirtshals – Bremen
Etter å ha spist frokost om bord, setter vi oss i bussen og starter turen gjennom Danmark. Vi kjører over grensen til Tyskland, til Bremen, der vi skal overnatte. Naturlige stopp tas underveis, slik at vi kan strekke litt på bena innimellom. Vi spiser middag og overnatter på EHM Hotel Bremen City Bremen.

Dag 3: Bremen -  Holland
I dag fortsetter vi over grensen til Nederland. Dette landet er fascinerende, med steder som ligger under havets overflate, men som er trygge grunnet store diker. Vi skal krysse den største og kanskje mest kjente av dem, Afsluitdijk. Denne demningen stenger havet ute. Mange planer ble lagt og forkastet, før man i 1920 begynte på det som i dag er et imponerende byggverk, med motorvei på toppen. Vi drar til den lille byen Putten, som ligger akkurat midt i Nederland, i et kystområdet  av det gamle Zuiderzee (Sørishavet). Øst for Putten ligger Veluwe, Nederlands største nasjonalpark. Vi sjekker inn på Hotel Hof van Putten for fire netter. Felles middag på hotellet.

Dag 4: Amsterdam
Dette er kanskje en av de mest fascinerende byene i Europa, og vi har lagt opp til at vi tilbringer formiddagen sammen og får omvisning med lokalguide. Amsterdam er en tolerant og variert by med kultur, underholdning, mange gode restauranter og et livlig uteliv. Den er relativ liten og, takket være alle kanalene, ikke mye trafikk. Ettermiddagen disponerer dere som dere selv ønsker. Om kvelden samles vi igjen, denne gang for en kanaltur. Holland og Amsterdam er kjent for sine utallige kanaler. I disse dager er det ikke bare kanalbusser som tar seg rundt på vannveiene, men også restaurantbåter, husbåter og alle andre typer båter. I tillegg finnes det ca. 200 sightseeing-båter i Amsterdam som hvert år frakter de rundt 3 millioner passasjerer på kanalene. Vi spiser middag om bord mens vi seiler rundt i Amsterdam.  

Dag 5: Volendam, Edam og Monnickendam
I dag skal vi på heldagstur til Edam, Volendam og Monnickendam. Her får vi se det som vi kanskje forbinder mest med Holland: ost, vindmøller og tresko. Vi har selvsagt med oss en lokalguide som vil fortelle og vise. Byen Edam ligger i provinsen Noord-Holland. Edam og nabobyen Volendam utgjør til sammen kommunen Edam-Volendam. Edams gamle gater og rolige kanaler er omgitt av vakre bygninger fra det 17. århundre. Byen er internasjonalt mest kjent for å være hjemstedet for edamerosten. Da ostehandelen blomstret opp på 1500-talet, ble Edam en av Nordhollands viktigste byer, og havnen hadde i sin storhetstid hele 33 kaier. Den maleriske kystlandsbyen Volendam er et typisk fiskevær og har med sin travle havn, vært en stor turistattraksjon så tidlig som i 1875. Folk kommer fra hele verden for å se de små bygningene og husene, og for å se lokalbefolkningen i sine tradisjonelle nederlandske klær.

Dag 6:  Hansadager i Kampen
Vi starter like etter frokost og kjører litt nord-østover, mot Kampen. Denne hansabyen har en eldgammel tradisjon for handel og skipsfart og er kjent for sine gamle hus, blant annet har de et rådhus og mange kirker som er bygd på 1300 og 1400-tallet. Dette kan føles som en reise tilbake i tid, da mange er kledd i kostymer fra den gang. Byen har en av de best bevarte gamle bykjerner i Nederland, blant annet restene av den gamle bymuren (hvorav tre porter fortsatt står) og de mange kirker. Tre broer over elven IJssel, knytter Kampen sammen med IJsselmuiden og Kampereiland. Selve programmet for Hansadagene foreligger ikke i skrivende stund, men vi sender dette til dere i forkant av turen. 

Dag 7: Putten - Lübeck
Nå er det på tide å vende nesen nordover igjen. Vi forlater vårt hotell i Nederland og kjører tilbake over den tyske grensen. Målet vårt i dag er området Stockelsdorf ved Lübeck hvor vi spiser middag og overnatter på Hotel Best Western Nordic Lübecker Hof.

Dag 8: Lübeck - Hirtshals - Fjordline
Det blir frokost på hotellet før vi sjekker ut og setter oss godt til rette i bussen. Vi krysser grensen til Danmark og kjører nordover til Hirtshals, hvor Fjord Line venter på oss. Vi sjekker inn og spiser en felles middag om bord.

Dag 9: Stavanger/Bergen
Tidlig frokost og ankomst Stavanger allerede kl. 06:30. Deretter blir det en avslappende dag, hvor vi har mulighet til å snakke med våre reisefeller, utveksle inntrykk og opplevelser og kanskje planlegge neste tur? Vi spiser frokost om bord og ankommer Bergen kl. 12:30. Vel i land kjører bussen oss tilbake til dit hvor vi startet, Bergen Busstasjon.

Reisefakta Hansatur

Varighet 
9 dager/ 8 netter

Avreisested/tid
Bergen Busstasjon, perrong. P, kl. 12:00 (fremmøte kl. 11:45)
Hurtigruteterminalen Bergen kl. 13:30 (fremmøte kl. 12:15)
Stavanger, Risavika kl. 20:00 (fremmøte 19:00)

Dato
Man 12. jun. til tir. 20. jun. 2017

Pris
fra Bergen kr. 13 990,- 
fra Stavanger kr. 13 610,-*

Inkludert i prisen
Reisen med moderne turbuss
Båtreisen Stavanger - Hirtshals t/r i 2 sengs innvendig lugar
6 netter på hotell i dobbeltrom
8 frokoster, 8(*7)  middager
Drikke til maten ombord på Fjord Lines båter
Utflukter som beskrevet i programmet
Reiseleder

Evt. tillegg i prisen per pers.
Avbestillingbeskyttelse kr. 500,-
Enkel lugar t/r kr. 820,-
Enkeltrom hotell kr. 1 200,-

Evt. fakturagebyr kr. 50,- per bestilling.

Valuta
EURO

Krever turen pass
Ja

 


Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier. Her kan du lese mer om hva det betyr for deg som kunde at Tide er medlem av reisegarantifondet.

Logo Reisegarantifondet