Flor & Fjære

 

Velkommen til en flott tur der vi besøker både Rosendal og Haugesund, samt den vakre blomsterøyen «Flor og Fjære» utenfor Stavanger. Hele vinterhalvåret går med til å tenke ut nye kombinasjoner, finne nye planter og blomster for å skape et fargesprakende, bugnende resultat som du nok ikke finner maken til noen andre steder! Ca. 50 000 blomster blir plantet. Det hele startet i 1965 da Åsmund og Else Marie Bryn kjøpte husmannsplassen Mangela på øya Sør-Hidle hvor de bygde en familiehytte. På et par tiår forandret øya seg fra en forblåst holme til en palmehage. Nå er det tredje generasjon som har overtatt og fortsetter driften av denne unike kombinasjonen av park og restaurant.

 

DAG 1   Bergen - Rosendal - Haugesund
Avreise fra Bergen busstasjon, perrong P, kl. 09:30. Videre går turen til Åsane terminal for påstigning kl. 09:45. Vi fortsetter til Samnanger, Eikelandsosen, Mundheim og til Gjermundshavn. Her tar vi fergen over til Årsnes. Kjører så til den hyggelige bygden Rosendal, som ligger vakkert til under høye fjell ved Hardangerfjorden. I Rosendal spiser vi en enkel lunsj og besøker det nye Folgefonnsenteret, som åpnet i mai 2017. Ved dette spennende senteret kan du blant annet lære om Folgefonna nasjonalpark, vannets reise på jorden, klimaendringer, naturmangfold og bærekraftig bruk av naturressurser. Etter dette besøket kjører vi videre til Husnes og Utåker der vi reiser med fergen til Skånevik. Videre fortsetter vi til Etne, Ølen og Haugesund hvor vi overnatter på flotte Thon Hotel Saga i sentrum av byen. Det blir felles middag om kvelden.
 

DAG 2   Haugesund - Flor & Fjære - Bergen
Etter en tidlig og god frokost sjekker vi ut og setter kursen mot Arsvågen. Her tar vi fergen over til Mortavika. Vi fortsetter så til Østhusvik og reiser med hurtigbåt til vakre Flor & Fjære. Her blir det omvisning i den praktfulle hagen med guide, og vi får servert en flott og velsmakende lunsj. Nyt freden, blomstene, den gode maten og utsikten over sjøen. Det er flere som mener at dette er en komplett pakke av nytelse, rekreasjon og inspirasjon. Flor & Fjære er stedet hvor regnbuen traff jorda og hvor Dronning Sonja valgte å feire sin 70-årsdag.
Men alt har en ende og vi må til slutt si takk og farvel til denne blomsterøyen og begynne vår ferd tilbake til Bergen, forhåpentligvis full av inspirasjon og nye inntrykk.


REISEFAKTA
2 dager / 1 natt


Reiseperioder
02. - 03. juli 2018
30. - 31. juli 2018

Pris per pers. kr. 3.900,-
 

  Inkludert i grunnprisen

  • Reisen i moderne og komfortabel turbuss
  • Ferge
  • 1 overnatting på Thon Hotel Saga, i dobbeltrom
  • 1 frokost, 2 lunsj og 1 middag
  • Inngangsbillett til Folgefonnsenteret
  • Båtreise, inngang og omvisning på Flor & Fjære
  • Reiseleder fra Tide


  Eventuelle tillegg per person

  • Avbestillingsbeskyttelse kr. 500,-
  • Enkeltrom kr. 300,-

  Gebyr for postforsendelse kr. 50,- per bestilling.

   

  Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

  Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier. Her kan du lese mer om hva det betyr for deg som kunde at Tide er medlem av reisegarantifondet.

  Logo Reisegarantifondet

  Pris fra:
  3 900,-
  Dager:2
  * Reisen med moderne turbuss

  * Ferge

  * 1 hotellovernatting i dobbeltrom, Thon Hotel Saga

  * 1 lunsj i Rosendal, 1 middag og 1 frokost på Thon Hotel Saga

  * Besøk til Flor og Fjære inkl lunsjbuffe og skyssbåt

  * Omvisning i hageanlegget på Flor og Fjære

  * Besøk på Folgefonn senteret

  Transporttype:Buss
  Bestill reise

  Avganger

  UtgåendeAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
  2/7BussFlor & FjæreMer enn 83 900,-Bestill
  30/7BussFlor & FjæreMer enn 83 900,-Bestill

  Hotell

  Thon Hotel Saga

  Thon Hotel Saga er et forretningshotell med en hyggelig atmosfære i sentrum av Haugesund, like ved gågaten og byens flotte kaiområde. Innsjekk fra kl. 15:00 Utsjekk innen kl. 12:00 Frokost kl. 06:30 -...