Reise

Rüdesheim og vakre Rhindalen

Rhindalen er et av Tysklands flotteste områder og vinhovedstaden Rüdesheim er alltid like populær. Dette er turen for livsnytere! Vi har arrangert turer hit i mange år, da dette er et populært reisemål for norske bussreiseturister – og det med god grunn. Området, som heter Rheingau, er regnet som det beste vinområdet i Tyskland på grunn av jordsmonnet og klimaet. Her ser vi vinmarker så langt øyet rekker, samt slott og gamle borger. Vi skal nyte en båttur på Rhinen, ta en fin utflukt opp i vinmarkene med medbrakt niste og selvfølgelig prøvesmake områdets kjente vin. Mellom disse grønne åsene, ved Rhinens bredd, ligger lille Rüdesheim med sin særegne atmosfære og trange smau. Hovedgaten i Rüdesheim, Drosselgasse, yrer av liv med mange vinhus, butikker, musikk og gode restauranter. Slå deg ned, ta en smaksprøve og studer folkelivet!

Dagsprogram
Dag 1:    Bergen/Stavanger - båtreise
Dag 2:    Hirtshals - Hannover
Dag 3:    Hannover – Rüdesheim
Dag 4-6: Rüdesheim, utflukter
Dag 7:    Rüdesheim - Bremen
Dag 8:    Bremen – Hirtshals
Dag 9:    Stavanger/Bergen

Dag 1: Bergen/Stavanger - båtreise
Avreise fra Bergen busstasjonen kl. 12:00 og vi kjører videre til Hurtigruteterminalen i Bergen. Reiseleder sjekker oss inn på Fjord Line sin båt og kl. 13:30 seiler vi av sted. Vi gjør oss kjent med dette flotte skipet. Det blir middag om bord før vi ankommer Stavanger og tar imot våre gjester som kommer på der, kl. 20:00. Vi hygger oss utover kvelden. Om bord er det show, dans og handlemuligheter.

Dag 2: Hirtshals - Hannover
Vi spiser frokost om bord, før ankomst til Hirtshals. Deretter fortsetter turen gjennom Danmark til Tyskland. Vi passerer Hamburg og kommer frem til Hannover der det blir middag og overnatting på vårt hotel, Median Lehrte.

Dag 3: Hannover - Rüdesheim
Etter frokost går turen videre gjennom Tyskland og til den sjarmerende vinbyen Rüdesheim der vi tar inn på Hotel Lindenwirt for fire netter med halvpensjon. Lindenwirt er et hyggelig familiedrevet hotell, ligger sentralt og midt i Drosselgasse med gåavstand til alle interessante steder i Rüdesheim. Vi samles senere til en felles middag på hotellet.

Dag 4: Rüdesheim, båttur
Rhinen, hele 1230 km lang, er en av de viktigste elvene i Europa. I dag skal vi på båttur på Rhinen. Vi seiler nordover til St. Goarshausen, der vår buss venter. Så fortsetter vi til den kjente Loreley klippen. Senere blir det piknik i det fri, før vi setter kursen mot Rüdesheim igjen. Middag på hotellet.

Dag 5: Rüdesheim, Moseldalen
Etter frokost har du hele dagen til egen disposisjon. Du kan rusle rundt i denne koselige byen, besøke det imponerende lirekassemuseet eller ta fergen over til Bingen for shopping. Du kan også nyte av en tur med taubanen, over vinrankene, opp til det imponerende Niederwald Denkmal monumentet. Det er nesten 38 meter høyt og skal symbolisere Tysklands seier i den fransk-tyske krig 1870-1871. Derfra har du en flott utsikt over Rüdesheim, Rhinen og nærliggende byer. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 6: Rüdesheim
Idylliske Moseldalen er vårt mål for dagen. Her er dalsidene over Rhinen bratte og temperaturen høy. Derfor er området godt egnet for dyrking av vindruer og viden kjent for sine gode rieslingviner. Vi tar bilfergen over til Bingen og starter vår tur der. Vi kjører blant vingårder og sjarmerende småbyer. Vi besøker den lille, romantiske byen Cochem, med sin storslåtte middelalderborg og stemningsfylte. Denne kvelden blir det vintesting hos en lokal produsent før vi avslutter vårt opphold i Rüdesheim med middag på den kjente vinrestauranten Rüdesheimer Schloss som ligger rett ovenfor vårt hotell.

Dag 7: Rüdesheim - Bremen
Etter frokost forlater vi vakre Rüdesheim for denne gang, og kjører nordover langs Rhinen. Vi gjør en stopp i Köln, byen med den kjente katedralen. Videre til Bremen, hansabyen, der det blir middag og overnatting på Ramada Überseehotel som ligger bare noen skritt fra Rådhusplassen.  

Dag 8:  Bremen - Hirtshals
Etter frokost kjører vi forbi Hamburg og gjennom Schleswig-Holstein. Vi tar et handlestopp på grensen før vi kjører inn i Danmark og fortsetter så til Hirtshals for avreise med Fjord Line kl. 20:00. Vi samles til en hyggelig avskjedsmiddag i skipets restaurant der drikke er inkludert.  

Dag 9:  Stavanger - Bergen
Frokost om bord. Ankomst Stavanger kl. 06:30 og Bergen kl. 12:30.

 

REISEFAKTA RÜDESHEIM

Varighet 
9 dager/ 8 netter

Avreisested/tid
Busstasjonen Bergen kl. 12:00 (fremmøte 11:45)
Bergen Hurtigruteterminalen kl. 13:30 (fremmøte kl. 12:15)
Stavanger Risavika kl. 20:00 (fremmøte kl. 19:00)

Avreisedato
Tirsdag 25. juli til onsdag 2. august 2017

Pris
Fra Bergen kr. 11.990,-
Fra Stavanger kr. 11.610,-

Inkludert i grunnprisen
Reisen med moderne turbuss
Båtreisen Bergen/Stavanger-Hirtshals t/r i 2-sengs utvendig lugar
6 netter på hotell i dobbeltrom
8 (7*)  middag, 8 frokost, 1 piknik lunsj
Drikke til middag på Fjord Lines båter
Båttur på Rhinen
Vinsmaking
Utflukt til Moseldalen
Reiseleder

*Ved avreise Stavanger.

Tillegg i prisen per pers.
Avbestilling-beskyttelse kr. 500,-
Enkel lugar t/r kr. 1.050,-
Enkeltrom kr. 1.300,-

Evt. fakturagebyr kr. 50,- per bestilling.

Valuta
DKK, EURO

Krever turen pass
Ja


Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier. Her kan du lese mer om hva det betyr for deg som kunde at Tide er medlem av reisegarantifondet.

Logo Reisegarantifondet

Kart