Reise

Holland - blomstringstur

Opplev Hollands verdenskjente blomsterparade, samt kanalbyen Amsterdam!

Holland har så mye å tilby - blant annet den fargerike og vakre blomsterprakten! De sier at våren i Holland ikke begynner på alvor før plantene i parken Keukenhof står i full blomst. Du kan se hele 700 tulipanarter utstilt, en fargefest for øyet! Den store blomsterparaden er verdensberømt og en av de største attraksjonene på denne tiden av året. Den følger en 40 kilometer lang rute og omfatter omtrent 20 blomsterflåter og mange dekorterte biler, akkompagnert av levende musikk. Det er ikke for ingenting at blomster og blomsterløk er to av Hollands mest berømte eksportprodukter. Vi bor like utenfor Amsterdam, som er blant de mest romantiske og vakre byer i Europa.


Dagsprogram
Dag 1: Bergen/Stavanger - Hirtshals
Dag 2: Hirtshals – Bremen
Dag 3: Bremen - Amsterdam

Dag 4: Amsterdam
Dag 5: Keukenhof

Dag 6: Amsterdam - Hamburg
Dag 7: Hamburg - Hirtshals
Dag 8: Stavanger/Bergen

Dag 1: Bergen/Stavanger - Hirtshals
Fremmøte på Bergen busstasjon senest kl. 11.45 på terminal sør, perrong P. Bussavgang kl. 12.00. Fremmøte Hurtigruteterminalen kl. 12:15. Vi reiser med Fjord Line sin nye og flotte båt kl. 13:30. Middag om bord for gjestene som går på i Bergen. Båten er innom Stavanger og har avgang kl. 20.00. Fremmøte i Stavanger senest kl. 19:00 ved billettluken.

Dag 2: Hirtshals – Bremen
Vi spiser frokost om bord før ankomst til Hirtshals kl. 08:00. Bussen kjører gjennom Jylland til Tyskland, forbi Hamburg til Bremen-området der det blir middag og overnatting på Hotel Innside Bremen.

Dag 3: Bremen -  Amsterdam
Etter frokost går turen gjennom Tyskland til den hollandske grensen. Vi kjører forbi Groningen, over den imponerende demningen Aufsluitdijk og forbi Alkmaar, fram til bestemmelsestedet for vårt opphold. Her, ved innseilingen til byen, ca 30 kilometer fra selve Amsterdam, ligger vårt hotell for oppholdet, Hotel Holiday Inn Ijmuiden. Hotellet holder fire stjerner og ligger i nærheten av stranden og nasjonalparken Zuid-Kennemerland. Her blir det tre overnattinger. Vi samles til middag om kvelden.

Dag 4: Utflukt
Oppholdet vårt starter med byrundtur med lokal guide i Amsterdam der vi får se byens kjente attraksjoner. Amsterdam er en tolerant og variert by med kultur, underholdning, mange gode restauranter og et livlig uteliv. Den er relativ liten og, takket være alle kanalene, ikke mye trafikk. Etter vår byrundtur blir det tid på egen hånd til lunsj. På ettermiddagen skal vi ut på kanaltur for å se byen fra den siden også. Holland og Amsterdam er kjent for sine utallige kanaler. I disse dager er det ikke bare kanalbusser som tar seg rundt på vannveiene, men også restaurantbåter, husbåter og alle andre typer båter. I tillegg finnes det ca. 200 sightseeing-båter i Amsterdam som hvert år frakter de rundt 3 millioner passasjerer på kanalene.

Dag 5: Utflukt
I dag skal vi først besøke den kjente blomsterparken Keukenhof som er storslagen og kun åpen i blomstringsperioden. Parken kan skilte med ca. syv millioner blomster og er i dag en av de mest besøkte attraksjonene i Nederland. Hvert år blir det plantet nye blomsterbed basert på et spesielt tema. Keukenhof begynte i 1949 som en utendørs blomsterutstilling, og den var så populær at man tok til å arrangere den hvert år. Videre denne lørdagen, skal vi se på den store og verdenskjente blomsterparaden. Det tar hundrevis av frivillige og millioner av blomster for å få dette til. Det blir en begivenhet av de sjeldne å være med på. Vi samler inntrykkene under middagene på hotellet.

Dag 6: Amsterdam - Hamburg
Dagen starter med frokost på hotellet før vi begynner på vår hjemreise. Vi kjører gjennom Holland til Tyskland, forbi Bremen til Hamburg, hvor vi tar inn på Best Western Amedia Hamburg for middag og overnatting.

Dag 7: Hamburg - Hirtshals
Etter frokost fortsetter vi nordover og stopper på grensen til Danmark med muligheter for handling. Videre drar vi til Danmark, forbi Ålborg til Tylstrup Kro der vi spiser middag. Etter middag kjører vi opp til Hirtshals for avreise med Fjord Line sin flotte båt kl. 20.00.  Vi hygger oss utover kvelden om bord, og det er både show og dans, og den store butikken er åpen.

Dag 8: Stavanger/Bergen
Det blir frokost ombord. Vi ankommer Stavanger kl. 06:30 og Bergen kl. 12:30. 

Reisefakta

Varighet 
8 dager/ 7 netter

Dato
Tirsdag 18. til tirsdag 25. april 2017

Pris
fra Bergen kr. 11 950,- 
fra Stavanger kr. 11 570,-

Inkludert i grunnprisen
Reisen med moderne turbuss
Båtreisen Stavanger - Hirtshals t/r i 2 sengs utvendig lugar
5 netter på hotell i dobbeltrom
7 frokoster, 7 middager (6 for påstigende i Stavanger)
Drikke til middag på Fjord Lines båter.
Utflukter som beskrevet i programmet
Reiseleder

Evt. tillegg i prisen per pers.
Avbestillingbeskyttelse kr. 500,-
Enkel lugar t/r kr. 750,-
Enkeltrom hotell kr. 1 800,-

Evt. fakturagebyr kr. 50,- per bestilling.

Avreisested/tid
Bergen Busstasjon, perrong. P, kl. 12:00 (fremmøte kl. 11:45)
Hurtigruteterminalen Bergen kl. 13:30 (fremmøte kl. 12:15)
Stavanger, Risavika kl. 20:00 (fremmøte 19:00)

Valuta
EURO

Krever turen pass
Ja


Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier. Her kan du lese mer om hva det betyr for deg som kunde at Tide er medlem av reisegarantifondet.

Logo Reisegarantifondet